VIDEO Iohannis, despre gafa cu poporul român şi moldovean: „Sunt sigur că am spus naţiuni“. Preşedintele a vorbit, de fapt, despre „popoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că este sigur că la dezbaterea de marţi „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă” a spus „naţiuni” când a vorbit despre unirea României şi Republicii Moldova. De fapt, preşedintele a vorbit atunci despre „popoare”.

„Despre cetăţenii moldoveni aţi făcut o afirmaţie zilele trecute că am fi popoare diferite...”, i-a spus un jurnalist preşedintelui.

„Nu, am spus că suntem naţiuni diferite, nu popoare diferite”, a replicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este sigur că a folosit termenul „naţiuni”, preşedintele Iohannis a răspuns: „Sunt sigur, da”.

Însă Klaus Iohannis a vorbit atunci despre „popoare”, aşa cum apare şi în transcrierea oficială a Administraţiei prezidenţiale a intervenţiilor preşedintelui Klaus Iohannis din cadrul dezbaterii „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”, dezbatere organizată de Festivalul OneWorld

În cadrul dezbaterii, preşedintele a fost întrebat: „Este vorba de unirea României cu Moldova, de ce nu s-a făcut în Anul Centenar şi de ce nu s-a încercat nimic? Doar numărul 2 a vorbit ceva, însă foarte neclar, şi nimeni nu a încercat să facă ceva, un referendum. Parlamentul sunt convins că nu va vota niciodată această Unire, şi de asta vă întreb pe dumneavoastră de ce şi când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?”

„Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”, a răspuns marţi preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite