VIDEO Ludovic Orban i-a tăiat elanul unui ministru care se lăuda în şedinţa de Guvern. „Păstraţi-vă explicaţiile!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a curmat un moment penibil
Ludovic Orban a curmat un moment penibil

În şedinţa de Guvern, premierul Ludovic Orban l-a întrerupt pe ministrul Mediului, Costel Alexe, care începuse un potop de laude despre lupta sa cu tăierile ilegale de pădure. De fapt, Alexe prezenta un proiect lansat abia în consultare publică.

Ludovic Orban: Înainte de a vă da cuvântul, domnul ministru Alexe, când iniaţi procedura de adoptare a hotărârii de Guvern pentru operaţionalizarea SUMAL-ului, sistemul de urmărire a masei lemnoase?

Costel Alexe, ministrul Mediului: Am bucuria să vă informez că azi facem un pas important pentru operaţionalizarea celui mai important instrument pe care îl vom avea la îndemână în lupta noastră cu tăierile ilegale din pădurile României. Aş vrea să vă spun că azi vom ridica în consultare publică proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor tehnice de funcţionare a noului SUMAL. După cum ştiţi, domnule prim-ministru, stimaţi colegi, au simţit-o şi românii pe propria piele, acum câteva luni, când am preluat mandatul de ministru, noul SUMAL era doar un plan pe hârtie pentru stoparea tăierilor ilegale, dar care a fost întârziat...

Ludovic Orban: Domnul ministru, păstraţi-vă aceste consideraţii şi explicaţii pentru momentul în care îl puneţi pe masa guvernului. Când?
Costel Alexe: Azi intră în consultare publică, avem speranţa, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare, că la finalul lunii iunie el va fi operaţionalizat, şi astfel vom reuşi să stopăm tăierile ilegale de păduri în România.

Dialogul dintre Ludovic Orban şi Costel Alexe începe după minutul 10. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite