Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mihăiţă Calimente, deputat PNL, dat afară din studioul Antenei 3 de Răzvan Dumitrescu: „Asta e democraţia pe care o aduce Ponta în România“

100
6 Nov 2014 08:36:54
Autor: Victor Arvunescu
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a
avut o dispută verbală cu moderatorul Răzvan Dumitrescu, în urma
căreia a părăsit platoul emisiunii „Subiectiv“
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a avut o dispută verbală cu moderatorul Răzvan Dumitrescu, în urma căreia a părăsit platoul emisiunii „Subiectiv“

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei de control a Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a fost dat afară din platoul emisiunii „Subiectiv“, moderată de Răzvan Dumitrescu, după ce a declarat că premierul Victor Ponta a impus programul dezbaterilor televizate din campania pentru alegerile prezidenţiale 2014.

Invitat miercuri la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, de la Antena 3, deputatul Mihăiţă Calimente a adus în discuţie subiectul dezbaterilor electorale între Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Calimente a încercat să argumenteze că Iohannis nu se prezintă la dezbateri televizate deoarece Victor Ponta a impus calendarul şi temele acestor întâlniri. Totodată, acesta a mai spus că Timişoara, Iaşi şi Cluj ar reprezenta oraşe potrivite organizării unor astfel de întâlniri, moment în care a fost întrerupt de moderatorul Răzvan Dumitrescu. „Mai avem puţin şi cerem arbitraj la Curtea Europeană de Justiţie, să ne dea ăia o sală să facem dezbaterea în România. E hilar“, a fost reacţia moderatorului.

Punctul culminant al discuţiei dintre cei doi a fost atins în momentul în care deputatul PNL a sugerat că moderatorii televiziunilor care vor organiza dezbaterile ar fi părtinitori, reproşându-i lui Dumitrescu faptul că, deşi l-a admirat pentru că „l-a pus la punct pe domnul Băsescu“, acum nu mai este „subiectiv“ (n.r. - numele emisiunii pe care o moderează Răzvan Dumitrescu). „Vă rog să părăşiţi imediat platoul. Ne aduceţi nişte acuzaţii nefondate“, i-a spus prezentatorul invitatului său. „Asta e democraţia pe care o aduce Ponta în România“, a fost ultima replică a lui Calimente înainte de a părăsi studioul Antena 3.

În continuare, dialogul dintre Mihăiţă Calimente şi Răzvan Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu: A, deci, puneţi acum şi condiţii de moderator, însemnând că e democratic într-o ţară ca politicienii să-şi aleagă moderatorii. E tare de tot, domnu’ Calimente.

Mihăiţă Calimente: E normal... moderatorii noştri sunt ca moderatorii anglo-saxoni?

Răzan Dumitrescu: Dumneavoastră, care vorbiţi de Vest, aveţi maniere de Coreea de Nord.

Mihăiţă Calimente: Dumneavoastră aveţi problema asta şi îmi aduce aminte cât v-am admirat atunci când l-aţi pus la punct pe domnul Băsescu, iar acum nu mai sunteţi subiectiv, acum sunteţi părtinitor. Dacă dumneavoastră îmi arăţi vreun moderator din Vest care îşi bate joc de un invitat...
Răzvan Dumitrescu: Vă rog să părăsiţi imediat platoul!
Mihăiţă Calimente: ... şi îi toarnă găleţi de lături în cap...
Răzvan Dumitrescu: Acum, în acest moment, vă rog să părăsiţi platoul! Ne aduceţi nişte acuzaţii nefondate.
Mihăiţă Calimente (în timp ce ieşea din studio): Asta e democraţia pe care o aduce Ponta în România.

În luna august a acestui an, Mihăiţă Calimente a fost dat afară şi din studioul România TV, de Andreea Creţulescu, aceasta acuzându-l pe deputatul liberal că nu are bun simţ. „Dumneavoastră, la PNL, nu ştiţi să respectaţi măcar o simplă moderare. Adică când intri în casa cuiva, măcar respecţi regulile casei. Aşa m-a învăţat pe mine bunica mea, de când eram copil“, i-a reproşat Andreea Creţulescu lui Calimente, în momentul în care politicianul a continuat o dispută verbală cu Niels Schnecker, deşi moderatorul dorea să schimbe subiectul. „Dacă ăla la care vii în casă te respectă. Dar dacă ăla te şmechereşte când vii în casă şi te întreabă când vrea el, iţi ia cuvântul când vrea el“, a replicat Calimente.

„Vi se pare că vă şmecheresc? Asta înseamnă moderare“, a mai spus Creţulescu. „... atunci mai sar şi eu peste moderatorii de tipul asta, câteodată“, a continuat Calimente, moment în care moderatoarea i-a spus să părăsească platoul emisiunii. „Vă mulţumesc! Vă rog frumos să părăsiţi platoul! Acum! Acum! În casa mea, nu mai staţi! Dacă ne comportăm în maniera asta nepoliticoasă... Unde e şmecheria? Bunul simţ nu are nicio legatură cu şmecheria“, a încheiat ea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Serena Motoc
6.11.2014, 08:50:49

asteptam momentul cand politicieni de marca sa refuze invitatiile la aceste telviziuni manipulatoare si...rosii!

+41 (59 voturi)
Serena Motoc
6.11.2014, 08:52:44

aceste televiziuni , fara politicieni pe la "dezbaterile" lor , ce ar mai face ?????? Nica n-ati mai face! Prezentati si voi vremea, clima, reportaje din natura ..............

+21 (29 voturi)
Utilizator Adevărul
6.11.2014, 09:05:02

Comentariu considerat abuziv.

x cogito ergo sum
6.11.2014, 09:06:15

Duca-se la B1 Acolo se va simti ca la mama lui acasa si nimeni nu-l da afara .Ce cauta la o televiziune serioasa cea mai buna din Romania cea mai urmarita si cea mai cunoscuta pe plan international dintre televiziunile romanesti ? Ca n-am auzit ca B1 sa i-a macar un amarat de premiu macar de consolare pe la vreun festival extern .

-33 (55 voturi)
Joben
6.11.2014, 09:21:02

Vor mascaricii astia sa faca dezbaterea la ghena3 ca sa poata sa-l dea afara din emisiune si pe Johannis daca Doamne fereste indrazneste sa spuna lucrurilor pe nume. :))

+18 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările