VIDEO Cine este noul ambasador al Israelului la Bucureşti. Mesajul de prezentare transmis în română: „Viitorul nostru comun promite mult succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Saranga, noul ambasador al Israelului în România FOTO Facebook/ Ambasada Israelului
David Saranga, noul ambasador al Israelului în România FOTO Facebook/ Ambasada Israelului

Noul ambasador al Israelului în România se numeşte David Saranga şi urmează să preia şefia misiunii diplomatice de la Bucureşti în cursul zilelor următoare.

David Saranga (54 de ani) îl înlocuieşte la Bucureşti pe Tamar Samash şi urmează să sosească în România în cursul zilei de joi, 10 ianuarie. Ambasada Israelului în România a postat un film de prezentare pe pagina oficială de Facebook, în care Saranga apare vorbind într-o română fluentă.

David Saranga spune că România ocupă un loc important în inima lui, fiind locul în care şi-a început cariera diplomatică în urmă cu 20 de ani, pe postul de viceambasador al Israelului la Bucureşti.

Ultima cea mai importantă funcţie deţinută de David Saranga a fost cea de consilier pe politică externă al preşedintelui Israelului Reuven Rivlin.

Saranga s-a remarcat în diplomaţie în timpul mandatului de consul la New York, unde a fost responsabil de imaginea Israelului în Statele Unite, fiind omul de legătură cu mass-media. A fost lăudat de presa din Israel, care a scris despre Saranga că reuşeşte prin campaniile sale să rebrenduiască imaginea ţării. A fost primul diplomat care a promovat iniţiativele guvernamentale prin intermediul reţelelor sociale, incluzând primul blog al unei ţări, pagină de YouTube sau pe MySpace.

A mai ocupat funcţii la Ambasada Israelului la Bruxelles sau la misiunea diplomatică a ţării sale din Spania.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite