Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO REPORTAJ. Ura scindează România: experimentul Piteşti, varianta 2017

100
19 Feb 2017 09:41:59
Autor: Cristian Delcea, Mircea Barbu
"Glorie! Glorie! România-i roşie!"
"Glorie! Glorie! România-i roşie!"

4.000 de oameni au luat parte, ieri, la un miting pro-guvern, în centrul Piteştiului. Organizatorii, membri importanţi ai PSD Argeş, au spus că a fost doar un exerciţiu şi că ar putea replica la scară mult mai mare un miting la Bucureşti, în care să ceară demisia preşedintelui Iohannis.

Într-o zi care în cultura religioasă a ţării noastre poartă numele de „sâmbăta morţilor“, într-o piaţă botezată după numele unui criminal al Revoluţiei din 1989 (Vasile Milea, ministru al Apărării în timpul represiunii de la Timişoara şi Bucureşti), 4.000 de PSD-işti s-au adunat pentru a striga „Sus Guvernul“, „Jos Preşedintele“. Timp de o oră, centrul Piteştiului a răsunat de cântece patriotice şi de discursuri pline de patos. „Să ne lase în Parlament să ne facem treabă! Să nu ne mai bage la puşcărie unul câte unul!“ a urlat în microfon deputatul Cătălin Rădulescu, condamnat deja definitiv (cu suspendare) pentru fapte de corupţie. S-a strigat „PSD, PSD / România-i roşie/ Glorie!“ şi „Trăiască PSD! Uraaaa!“.  La final s-a făcut o horă mare, românească. „Iohannis nu ştie nici hora!“, a strigat cineva. Când hora s-a spart, argeşenii au plecat acasă vorbind între ei despre: Soros, Iohannis – piromanul şi despre spălaţii pe creier din Piaţa Victoriei.

Nivelul de ură atins în aceste zile între contestatarii şi susţinătorii guvernului reînvie ecouri de tristă amintire. Piteştiul a redevenit, ieri, pentru câteva minute, locul în care victimele se transformă în călăi, printr-o falsificare flagrantă a realităţii. Despre victime e vorba în reportajul video de mai jos. 4.000 de victime s-au prins într-o horă a unirii, răspândind în aer un aspru miros de sărăcie, umilinţă şi neputinţă. La final au strigat din nou înfiorătorul cuvânt „Glorie!“. Vizionare plăcută! Genul programului: tragedie.

Ura scindează România. Experimentul Piteşti, varianta 2017
 
Pentru utilizatorii care accesează site-ul pe mobil, clipul video este disponibil aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Tăunu
19.02.2017, 10:10:12

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Foangă
19.02.2017, 10:17:52

I-a scos PSD-ul, sunt numai bosorogi veniti pentru promisiunea un kg de zahar si un litru de ulei. Oameni fara viitor, care se gandesc doar cum sa-si umple burta de pe o zi pe alta. Ciuma rosie atat poate...

+39 (65 voturi)
_wakki m
19.02.2017, 10:14:54

experimentul pitești ține doar atât cât sunt bani de autocare, mici, bere și 50 de lei de participant, cum se obișnuiește pentru cine are dubii în legătură cu megaexperimentele astea, aduceți-vă aminte de faraoniada (sau fanfaronada) lui ponta pe stadion atâta cheltuială, și la ce i-a folosit ?

+21 (23 voturi)
Nirolf
19.02.2017, 10:19:40

Mitingul rusinii sau xenofobia "salveaza" Romania . Ce diferenta uriasa intre mitingul spontan , fara organizatori din Piata Victoriei si mitingul de profesionisti ai urii organizat de activul de partid al PSD .

+23 (29 voturi)
Swami
19.02.2017, 10:27:28

Spui cu alte cuvinte ca se incearca intimidarea Tribunalului Pitesti? Da, in acest sens poate fi un experiment.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările