Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Tăriceanu a decis ca ALDE să voteze învestirea lui Cîţu: Mai bine un guvern slab decât niciunul

2
11 Mar 2020 18:56:57
Autor: Iulian Bîrzoi
Calin Popescu Tariceanu Inquam Photos / George Călin
Calin Popescu Tariceanu Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că formaţiunea sa va vota mâine învestirea Guvernului Cîţu. În contextul crizei de coronavirus, acesta a afirmat că „decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab”.

„Trebuie adoptate măsuri urgente care se impun. (...) Din vechea dorinţă de a organiza alegeri anticipate a derivat criza politică de faţă. Solicităm şi preşedintelui şi PNL să dea dovadă de responsabilitate şi mâine în Parlament să voteze la vedere Cabinetul Cîţu. (...) Şi colegii mei şi eu vom vota acest Guvern. Vom pleca de la următoarea consideraţie: decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab. Nu am impresia că premierul desemnat este ceea ce trebuie, dar decât să fim în situaţia de a nu avea un Guvern preferăm o soluţie care să creeze premisele necesare pentru a combate în mod eficient criza”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.
 
Acesta din urmă a amintit apoi decizia CCR privind a doua nominalizare al lui Ludovic Orban în funcţia de premier şi a subliniat că desemnarea unui premier trebuie să aibă scop „nu neînvestirea Guvernului, ci învestirea lui”.
 

„Preşedintele Iohannis a avut un comportament constituţional neloial, pentru că raportul Comisiei de la Veneţia spune 'comportamentul constituţional loial constă în desemnarea de către preşedinte a unui candidat la funcţia de premier în vederea realizării finalităţii pentru care a fost construită procedura constituţională a numirii Guvernului”, a mai adăugat Tăriceanu, citând din motivarea Curţii.Liderul ALDE i-a ironizat apoi pe preşedintele Klaus Iohannis şi PNL, spunând că speră să dovedească o „minimă responsabilitate”.

„Am vrut să spun de maturitate, dar nici nu mă mai gândesc la aşa ceva, o minimă responsabilitate, atât a preşedintelui, cât şi a PNL. Sper ca mâine să se încheie, să fie votat Guvernul şi să îşi intre în atribuţii, pentru că situaţia cu criza de coronavirus nu este una de joacă”, a mai precizat Tăriceanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
11.03.2020, 19:31:48

A intrat spaima in borfaș ca ramane șomer.

+4 (4 voturi)
Un cititor
11.03.2020, 19:51:01

"Mai bine un guvern slab decât niciunul" Serios ?! Hai sa facem o paralela !!! Studii/cariera Florin Cîțu ..................studii/cariera Veorica Dancila !!! ".... a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Acesta este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate. Unde a lucrat înainte să intre în politică A lucrat ca economist pentru Banca Naţională a Noii Zeelande în perioada 2001-2003 şi pentru Banca Europeană de Investiţii, Luxemburg, în perioada 2003-2005 şi a fost economist şef şi ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, Bucureşti, în perioada 2006-2011. A avut şi activitate independentă, ca economist, consultant şi analist economic, pe lista clienţilor aflându-se companii precum Goldman Sachs, JP Morgan sau bănci care activează în România. Florin Cîţu este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din 1 februarie 2018 şi al Comisiei pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018. ...................................................................................................................... În CV-ul afișat pe site-ul Parlamentului, Viorica Dăncilă scrie la cariera profesională că a fost consilier local în Primăria Videle între 2004 și 2008, dar nu menționează faptul că a candidat la primărie și a pierdut. Viorica Dăncilă a devenit europarlamentar la 21 ianuarie 2009, ca urmare a părăsirii de către Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali. Altfel spus, Dăncila a intrat prima dată în Parlamentul European de pe loc neeligibil, ca urmare a faptului că cei puși pe listă pe locuri eligibile au renunțat la mandat pentru posturi în țară. La capitolul studii..............Viorica Dăncilă a absolvit Liceul Energetic Ploiești în anul 1982, apoi s-a înscris la Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi. Plus studii de securist ....zise politice. În 2004, s-a înscris la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică – București

+2 (2 voturi)
Modifică Setările