VIDEO Al treilea om în stat se plimbă cu un elicopter al statului prin Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a folosit un elicopter al statului pentru a se deplasa în Moldova, acolo unde a participat la Zilele Municipiului Dorohoi.

”Pentru președintele Traian Băsescu, pentru președintele celor două camere și pentru primul ministru există același protocol. Pentru cetăţeni nimic nu este prea scump”, a declarat Zgonea. El nu s-a arătat deloc deranjat de fapt că a folosit un elicopter plătit din bani publici pentru a participa la o festivitate orăşenească.

Întrebat de jurnalişti dacă merge la o cumetrie, Zgonea a replicat: "Ce cumetrie? Doamne fereşte! N-am obligaţii de-astea. Obligaţia mea e să mă întâlnesc cu cetăţenii".

Zgonea a declarat că presa şi cetăţenii trebuie să se obişnuiască cu un alt tip de preşedinte al Camerei Deputaţilor, unul foarte activ. În nenumărate rânduri, deputatul a ţinut să evidenţieze programul încărcat pe care l-a avut mereu de când a fost ales ca reprezentant al doljenilor în Parlament.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Zgonea a declarat că deplasarea sa la Botoşani s-a făcut cu un elicopter al SRI, care e pus la dispoziţia sa. El susţine că a informat SRI cu privire la cele două deplăsări de sâmbătă - Dorohoi şi Craiova -.

"Indiferent de ce culoare politică are primarul - PSD, PNL, PDL - eu sunt obligat să merg", a mai spus Zgonea care susţine că dă curs tuturor invitaţiilor primite din teritoriu în măsura în care îi permite agenda.

Pe agenda preşedintelui Camerei Deputaţilor nu figurează pentru ziua de sâmbătă, 6 octombrie, nicio activitate nici în Dorohoi, nici în Craiova, acolo unde Zgonea a participat la o serie de festivităţi. "Cred că era în agenda oficială. Rămâne s-o pun şi pe site", a declarat Zgonea.

Zgonea a aterizat sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.15, pe poligonul ACR, scriu jurnaliştii de la botosaneanul.ro. Acesta a fost aşteptat de prefectul Adrian Constantinescu, de primarul Ovidiu Portariuc, de parlamentarii PSD Gheorghe Marcu, Andrei Dolineaschi şi Costică Macaleţi şi de secretarul general al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă.

În apropierea poligonului a fost o adevărată desfăşurare de forţe, echipaje de la SPP, ISU, Jandarmerie şi Poliţia Rutieră au supravegheat zona, potrivit aceleaşi surse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite