VIDEO Viorica Dăncilă împarte pace în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: George Călin/Inquam
FOTO: George Călin/Inquam

Neconflictuală, precum o recomandă chiar Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, premierul României, a îndemnat parlamentarii să lase la o parte conflictele politice şi să se gândească în primul rând la intersul comun al României. Apelul prim-ministrului a venit în cadrul unei şedinţe comune a Parlamentului, după ce, mai devreme, deputaţii au făcut scandal în timpul votului final al şedintei în plen.

Scandalul a început de la hotărârea opoziţiei de a nu vota până când Liviu Dragnea şi Florin Iordache nu sunt îndepărtaţi din conducerea Camerei Deputaţilor, lucru suşinut la pupitru de Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL.

Replica deciziei a urmat la scurt timp din partea liderului deputaţilor PSD, Daniel Suciu:

„Vreau să citez ceva: «În politică doar boii sunt consecvenţi». Stimaţi colegi, nu mai fiţi consecvenţi în ceva ce nu v-a ieşit”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a încercat să rezolve situaţia tăind microfonul deputatului PNL  Pavel Popescu şi să supună la vot încheierea dezbaterilor.

În şedinţa comună care a urmat, Viorica Dăncilă i-a îndemnat pe parlamentari să se gândească în primul rând la interesul comun al ţării acum, că sunem aproape de a prelua Preşedinţia Consililui UE. Acest îndemn s-a dovedit a fi extrem de eficient, parlamentarii uitând de conflicte, dar şi de prezenţa premierului în sală, ignorând complet discursul acesteia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite