Vîlceanu, despre viitorul coaliţiei: „Fie PNL menţine premierul, fie se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare”. Ce spune despre ministrul Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Cîţu, Dan Vîlceanu, a prezentat două scenarii privind viitorul coaliţiei, adică păstrarea funcţiei de premier de către PNL, cu acordul social-democraţilor, fie preluarea şefiei Executivului la rotativă de către PSD şi scoaterea liberalilor de la guvernare.  Despre actualul ministru al Finanţelor, Vîlceanu a precizat că trebuie să înveţe să spună nu în faţa cheltuielilor bugetare.

Întrebat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV dacă crede că va avea loc rotaţia premierilor anul viitor, liberalul a precizat că România „nu este o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes”.

„Nu prea cred, România nu e o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes, chiar şi USL-ul, acel mare mastodont, (..) a sfârşit la un an şi ceva, pentru că diferenţele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, şi acum se văd în actuala coaliţie”, a afirmat Vîlceanu, potrivit News.ro.

Liberalul a explicat care sunt scenariile posibile privind viitorul coaliţiei. „Cred că la rotaţie, apropiindu-se campania electotală, la câtă politică ştiu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menţine premierul şi PSD va fi de acord, cu aceleaşi ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul. Am mai văziut acest film. Ori, se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile şi nu va funcţiona, nu vei putea sta împreună”, a spus Vîlceanu. 

Ministrul Finanţelor trebuie să înveţe să spună: Nu!

Întrebat ce notă i-ar da ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, Dan Vîlceanu a precizat că o problemă pe care a observat-o încă de când negociau programul de guvernare este că actualul ministru trebuie să înveţe să spună: Nu!

„Mi s-a părut că trebuie să înveţe să spună Nu, el are responsabilitatea gestionării banilor cetăţenilor. (..) Nu mă miră că avem inflaţia la nivelul ăsta şi e un lucru pe care l-am discutat de când construiam această coaliţie. De atunci s-a văzut şi e un lucru arhicunoscut că PSD vine cu cheltuieli bugetare. (..) Am spus de atunci că este un prag la care trebuie să ne oprim cu creşterea cheltuielilor, la momentul acela, undeva la 7 miliarde ne permiteam să creştem cheltuielile fără a genera dezechilibre. Acum, sunt mult mai mari”, a spus Vîlceanu, precizând că cele două pachete de măsuri sociale şi economice adoptate de Executiv până acum cresc cheltuielile cu mai mult de 20 de miliarde de lei.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite