Violeta Alexandru: Consilierii PNL vor vota proiectele pentru suspendarea PUZ-urilor. O suspendare de 3 luni, timp în care să se remedieze problemele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, FOTO Arhivă personală Violeta Alexandru / Facebook
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, FOTO Arhivă personală Violeta Alexandru / Facebook

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că liberalii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare, însă doar pentru trei luni, fiind deja agreat acest lucru cu primarul general, Nicuşor Dan.

„Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General iniţiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, aşa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicuşor Dan, pentru şedinţa Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, a precizat Violeta Alexandru într-un comunciat de presă.

„Dacă tot suntem determinaţi, şi chiar suntem determinaţi să susţinem demersul de instituire a ordinii şi a legalităţii în proiectele urbanistice din Capitală, avem datoria să identificăm, să vorbim public despre ele pentru că nu avem niciun motiv să ascundem eventuale ilegalităţi şi, foarte important pentru oraş, avem datoria să corectăm cât mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constată încălcări ale legii? Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcţionarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să îşi facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul - nu mă feresc să o spun. Există un lanţ de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală”, a completat preşedintele PNL Bucureşti. 

Liberalii au venit şi cu alte solicitări pentru Nicuşor Dan. „Am solicitat Primarului General să lămurească situaţia juridică a celor care au apucat să depună documentaţia în vederea emiterii autorizaţiei de construcţie, pentru obţinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obţinute anterior. În aceste 3 luni aşteptăm propunerile de corectare ale PUZurilor pe care Primarul General Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale. PUZurile sectoarelor au fost făcute şi aprobate de către administraţia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare şi a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei) iar abuzurile asupra spaţiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici “rechini imobiliari”, vor ieşi la iveală. PUZurile au fost intrumente de susţinere a puşculiţei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase şi, cu angajamentul Primarului General, vor fi corectate”, a completat Violeta Alexandru.

Şefa PNL Bucureşti a precizat că liberalii nu au votat PUZ-urile nici în perioada în care la putere era PSD. „PNL nu a votat PUZurile coordonatoare atunci când au fost aprobate. Bucureştiul este în risc de infrigement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simţ nu poate fi de acord cu betonarea în devălmăşie a întregului oraş, a parcurilor, a zonelor verzi. Între câştig economic şi respect pentru spaţiile verzi din oraş trebuie să existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie să se respecte legea iar liberalii susţin că în domeniul construcţiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru că acest lucru asumă că toţi antreprenorii din Bucureşti încalcă reguli şi nu este aşa. Prin investiţiile pe care cei corecţi le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureştiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajaţii lor. 3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient. În timp ce curăţăm, trebuie să dăm acestui oraş şi o perspectivă corectă de dezvoltare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite