Politică

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru îşi apără colegii din fotografie: „Pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie muşamalizate”

11
31 May 2020 00:40:12
Autor: M.T.
Ministrul Muncii Violeta Alexandru apreciază drept „firească” reacţia colegilor din Guvern, care şi-au asumat fotografia intens mediatizată. FOTO Facebook
Ministrul Muncii Violeta Alexandru apreciază drept „firească” reacţia colegilor din Guvern, care şi-au asumat fotografia intens mediatizată. FOTO Facebook

Ministrul Muncii Violeta Alexandru sare în apărarea celor cinci colegi care apar în fotografie, la o masă pe care se află băutură, fumând în spaţii închise şi nerespectând măsurile impuse de starea de alertă.

„Fotografia de la guvern a fost asumată, explicată, sancţionată. Reacţie firească, într-o altă perioadă, pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie muşamalizate. Inclusiv criticile din spaţiul public au fost în linia normalităţii, oamenii spunându-şi părerea. Dacă nu ar fi fost critici, personal aş fi fost îngrijorată. Este mai bine cu o greşeală asumată decât cu intimidare şi cu acoperitul lucrurilor prin diverse metode.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 
 
Între timp, premierul Orban şi-a recunoscut greşeala şi a plătit amenda de 3.000 de lei. 
 
„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.
 
Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie“, arată un comunicat al Guvernului.
 
Toţi cei cinci miniştri care apar în fotografie au fost sancţionaţi, potrivit unui anunţ al Poliţiei Capitalei.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Mihai Neagu
31.05.2020, 00:54:29

Asa o nerusinata! Abate atentie de la ce ESTE, cu "pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie muşamalizate.". Cucoana, sunteti la carma, nu mai veniti vesnic cu PSD-ul. Fumigene, care sa va acopere incapacitatea.

-2 (4 voturi)
geek-a-contra
31.05.2020, 01:54:19

ok, am inteles: pnl-u' poate face ce vrea muschiu' lui si incalca orice lege, inclusiv cele promovate si aaprobate chiar de el, atit cit timp o face pe fata. spre deosebire, n' asa, de psd care ar fi facut orice ca sa musamalizeze....

-2 (4 voturi)
Porky
31.05.2020, 02:06:04

Ciocoii au avut nevoie de chelnari, nu puteau sa-si toarne singuri in pahare. Chelnari platiti din bani publici presupun. La sfarsit, soferii sau slugile i-au condus pe toti acasa, si bine inteles au fost platiti cu ore suplimentare din bani publici. Ar trebui ca ciocoimea sa renunte la soferi si sa-si conduca masinile singuri, dar nu s-ar mai simti superiori muritorilor de rand.

-2 (2 voturi)
Alexandru Preda
31.05.2020, 02:38:08

Gata, potoliți-va! A fost ziua lui, au petrecut câțiva oameni, fără masca și au fumat în spațiu închis A plătit corect amenzile și punct. Mai bine luați-vă de grobienii care după ce au încălcat legea, s-au adresat schelalaind avocatului diavolului, care i-a scăpat de plata amenzilor. Sa plătească amenzi toți, cu asta sa va ocupați!

+1 (1 vot)
Nirolf
31.05.2020, 05:41:58

Ispasirea prin amenda . Dl L Orban a platit amenda maxima pentru ca nu a respectat legea si a fumat in spatiu inchis si nu a purtat "botnita" . In acest fel onorabilul nostru premier si-a ispasit greseala fata de lege fiind chit cu societatea , reparand prejudiciul moral adus , prin spalarea "cinstei obrazului" . Suma de 3 000 lei este un pret mic pentru un om asa mare . Trebuie avut in vedere faptul ca dl L Orban nici macar nu este in primii 300 cei mai mari hoti ai patriei (cei mai bogati oameni din tara) Ce ar fi insemnat pentru I Tiriac sau G Becali aceasta suma ? Dar daca 3 000 de lei ar fi fost amenda unui necajit cu 1 500 lei pe luna ? Nu ar fi insemnat un dezastru cu bataie lunga ? Sistemul amenzilor este profund inechitabil si discriminatoriu . Este un sistem prin care sunt sanctionati numai oamenii care muncesc . Oamenii care muncesc se numesc saraci . Acesta este motivul pentru care cred ca gestul domnului L Orban este "de opereta" , incarcat de ipocrizie menit mai mult pentru reclama decat pentru ispasire .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (11)