Politică

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru, proiect pentru obţinerea adeverinţelor de la casele de pensii care au documente de la întreprinderi desfiinţate: Statul a eşuat

6
3 Aug 2021 19:59:29
Autor: Maria Dinu
Violeta Alexandru FOTO: Facebook
Violeta Alexandru FOTO: Facebook

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va propune un proiect de lege pentru a veni în sprijinul pensionarilor ce au nevoie de documente de la întreprinderi desfiinţate. Ea a explicat că are în vedere  şi respectarea dreptului „societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare” şi a atras atenţia că „statul a eşuat când se ocupa de acest lucru”.

„Tot muncesc pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru oameni, respectând şi dreptul societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare, a transmis Violeta Alexandru pe Facebook, explicând că „Statul a eşuat atunci când se ocupa de acest lucru”.

Ea a mai transmis că va propune proiectul „pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor care au nevoie de adeverinţe de la societăţile de arhivare/Arhivele Naţionale/câteva case de pensii care mai deţin documente de la întreprinderi desfiinţate. O complexă activitate de documentare şi de consultare m-a dus la acest rezultat. Orice opinie e binevenită. Îmi doresc să finalizez aici ca să avansez cu un alt proiect la care lucrez. Nu am obiceiul de a trage de timp la câte sunt de făcut”.

Potrivit imaginilor transmise de fostul lider PNL Bucureşti, proiectul ar urma să introducă mai multe măsuri. „Costurile asociate predării documentelor cu valoare practică către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice se suportă din bugetul Arhivelor Naţionale, respectiv din bugetul Casei Naţionale de Pensii Publice”, se arată în imaginile privind proiectul anunţat de Violeta Alexandru.  

De asemenea, serviciile arhivistice prestate „de către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice se efectueaza contra cost pe baza unor tarife ale căror limite maxime sunt stabilite anual de către Arhivele Naţionale, după consultarea operatorilor economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice”. „Cheltuielile efectuate de către cetăţeni cu serviciile arhivistice ar uma să fie decontate „o singură dată pe an” de către casele teritoriale de pensii, iar cheltuielile „sunt suportate de bugetul asigurărilor sociale de stat şi se pot acoperi din fonduri externe nerambursabile”, se mai arată în imaginile privind proiectul propus. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Alecu Alecu
3.08.2021, 20:11:52

Aceasta este activista „liberală” care a scos partodul pe locul al 3-lea in București ? :D

-17 (17 voturi)
Maximilian Musat
3.08.2021, 21:19:21

Violeta Alexandru a fost un ministru bun,nu a uitat si nu cred ca va uita de unde a plecat ii doresc succes in asi ajuta semenii sa-si recupereze vechimea care uneori le poate aduce o pensie cu o paine in plus pe masa !...ea se refera la amarasteni nu la cei din Justitie ce iau pensii de la 5000 de euro in sus,se pot compara cu 180 de euro?...sa nu fim rai !

+11 (15 voturi)
green
3.08.2021, 20:23:04

'' Violeta Alexandru, : Statul a eşuat '' Tu esti statul mamaie....

+1 (1 vot)
Alecu Alecu
3.08.2021, 21:37:28

Ea e o propagandista de partid care toata viata ei nu a facut decat sa dea dijn gura. Dar așa e , ea e gruparea care a anexat sigla PNL si care de mai bine de un an nu face decat să se lupte pentru ciolan.

-15 (17 voturi)
m lupascu
3.08.2021, 20:38:01

- nu statul este de vina - mai degrabă politicienii din parlament care au propriile interese

-12 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările