Viorel Badea: Votul prin corespondenţă, opţiunea cea mai sigură în condiţii de pandemie. Românii din Diaspora mai au o săptămână să se înregistreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru românii din afara ţării din Senat, Viorel Badea, atrage atenţia că, până acum, doar 23.000 de români din Diaspora s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă, făcând un apel către compatrioţii din străinătate să se înregistreze cât mai repede, pentru că pandemia ar putea duce la situaţia în care unele state să nu accepte deschiderea secţiilor de votare pentru parlamentare.

Peste 23.000 de cetăţeni români din Diaspora au ales să se înregistreze pentru a alege prin corespondenţă. E un număr mic, dacă ne gândim că în afara ţării sunt câteva milioane de români. Votul prin corespondenţă e modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat senatorul Viorel Badea, preşedinte al Comisiei pentru românii din afara ţării din cadrul Senatului. 

Reprezentantul liberal, care deţine şi funcţia de preşedinte al PNL Diaspora, lansează un apel către toţi românii din Diaspora care vor să-şi exprime opţiunea electorală, să înceapă într-un timp cât mai scurt demersurile de înregistrare pentru votul prin corespondenţă, dat fiind că termenul limită este 22 octombrie. 

„Autoritatea Electorală Permanentă deja a prelungit cu 30 de zile termenul de înscriere pentru votul prin corespondenţă. Încă nu ştim în ce ţări vor putea fi organizate secţii de votare, dacă ne uităm că în state mari, unde avem comunităţi importante de români (Franţa, regiunea Madrid din Spania etc), a fost declarată iar starea de urgenţă. Autorităţile locale din aceste ţări nu vor ezita să ia cele mai drastice măsuri pentru diminuarea riscurilor privind îmbolnăvirea cu Covid-19, iar una din aceste măsuri ar putea fi chiar refuzul deschdierii secţiilor de votare”, a subliniat Viorel Badea. 

Senatul PNL a punctat faptul că este în legătură cu românii din toate ţările, discutând cu aceştia despre opţiunea votului prin corespondenţă ca variantă serioasă de exprimare politică, pentru ca alegerile din decembrie să nu îi aducă pe aceştia în situaţia de a fi împiedicaţi să meargă la urne. 

„Le urez sănătate tuturor românilor din afara ţării, pentru că ştiu că nu le este deloc uşor în contextul acestei pandemii. Sunt încrezător că vom trece de aceasta cu bine, mai uniţi şi mai hotărâţi să relansăm economia de acasă şi să pregătim întoarcea în ţară a cât mai multor compatrioţi!”, a conchis Viorel Badea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite