Politică

articolul anterior articolul urmator

Viorel Cataramă va candida la alegerile prezidenţiale, ca independent

13
15 Jul 2014 10:56:58
Autor: Mădălina Mihalache
Viorel Cataramă este fost membru PNL FOTO Arhiva Adevărul
Viorel Cataramă este fost membru PNL FOTO Arhiva Adevărul

Omul de afaceri Viorel Cataramă a anunţat astăzi că se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale, ca independent.

Principalele declaraţii ale lui Viorel Cataramă:

Am organizat această conferinţă pentru a-mi anunţa candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale. Partidele sunt structurile mafiote. Niciun preşedinte nu a schimbat acest mecansim de deturnare a banului public. Taxele şi impoziteşle sunt atât de mari pentru a permite achiziţii publice care sfidează bunul simţ. Trăim într-o ţară care are cea mai scumpă benzină, dar cel mai mic salariu minim. 

Propun modificarea Constituţiei prin referendum, astfel că Legea Fundamentală să pstatueze următoarele: Sunt interzise numirile în funcţii publice, la nivel central sau local, pe criterii politice, excepţie făcând cele de prefect, secretar şi subsecretar de stat. Conducătorii, la nivel central sau local, ai instanţelor judecătoreşti, ai parchetelor (inclusiv  DNA) şi ai Poliţiei sunt desemnaţi prin votul direct al cetăţenilor, cu ocazia alegerilor locale. Candidaţii nu pot avea sprijin politic, iar o persoana va deţine maximum 2 mandate (dar nu consecutive). În Romania este obligatoriu controlul reciproc al instituţiilor statului; la fel ca în cazul persoanelor fizice,  nicio instituţie nu poate fi mai presus de lege. Achiziţiile publice se pot face numai prin licitaţii publice, organizate cu cel puţin 90 de zile înainte; singurul criteriu de adjudecare este preţul, iar contractul semnat nu poate fi  amendat ulterior în niciun fel.

Apelez la voluntari din toată ţara pentru strângerea celor 200.000 de semnături, dat fiind că voi candida independent. Îi chem pe toţi românii la o revoluţie paşnică. 

Fuziunea cu PDL a PNL este un lucru bun. Astăzi se face ceea ce trebuia să se facă acum cinci ani. Astăzi eu privesc favorabil această fuziune pentru că ţara noastră trebuie să aibă două partide egale. 


Viorel Catarama va candida, ca independent, în alegerile prezidentiale din toamna. Fostul liberal si-a ales drept slogan de campanie „Românii liberi îngenunchează mafia politică“.

Cataramă susţine că modificarea Legii Fundamentale va obliga partidele politice şi Parlamentul să se reformeze din temelii. Totodată, Cataramă promite va face tot ce este posibil ca, în 4 ani, salariul minim să ajungă la 500 EUR provovând totodată întoarcerea în ţara a celor peste 3 milioane de români care muncesc în străinătate.

Viorel Cataramă are nevoie de 200.000 de semnături necesare depunerii şi validării candidaturii.

Cine este Viorel Cataramă

Cataramă a pornit în politică în 1990, când a fost ales membru în Comitetul Director al PNL — Aripa Tânără (PNL-AT), până la 30 iunie 1992, moment în care a devenit preşedintele Noului Partid Liberal (NPL).

În 1996 este ales prim-vicepreşedinte PNL, funcţie pe care o deţine până în 1997, an în care devine vicepreşedinte PNL.

În 1999 a fost ales preşedintele Partidului Naţional Român, iar în 2001, prim-vicepreşedinte al Partidului Alianţa pentru România. În 2002 devine pentru a doua oară vicepreşedinte al PNL, iar din 2003, vicepreşedinte al Filialei Bucureşti a PNL.

La sfârşitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, precizând că are ca scop formarea unui guvern de dreapta, împreună cu PDL şi cu largă susţinere parlamentară. Ulterior, acesta şi-a retras candidatura.

Viorel Cataramă a fost exclus din PNL, la 15 marti 2010, decizia fiind luată cu 39 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 4 abţineri.

Citeşte şi:

SONDAJ Cine câştigă finala prezidenţială

Premierul Victor Ponta ar bate orice candidat al dreptei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj realizat de INSCOP Research , la comanda „Adevărul“. Cele mai mari şanse să-l învingă pe Ponta le are liberalul Klaus Iohannis

SONDAJ INDEPENDENT Cine are cele mai mari şanse să căştige alegerile prezidenţiale din toamnă

Adevărul prezintă, luni, primul sondaj independent, realizat de INSCOP la comanda ziarului, despre opţiunile electorale din acest moment în privinţa viitorului preşedinte.

INFOGRAFIE Sondaj: Traian Băsescu iese neaşteptat de bine din scandalul Bercea Mondial

Majoritatea românilor cred că nu se impune o demisie a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului în care e implicat fratele său şi Bercea Mondial, arată un sondaj realizat de INSCOP Research.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

maryus999
15.07.2014, 11:25:44

de ce nu ? mie imi place... l.am vazut la tv intr-o zi si mi-a captat atentia ... nu stiu prea multe despre el dar mi-a facut o impresie buna la tv ...

+1 (1 vot)
3miL
15.07.2014, 11:25:44

Pe asta l-am vazut la TV, declarand ca sistemul politic romanesc este unul de tip mafiot, din care a facut si el parte. Indirect, a recunoscut ca a primit mita si a fost corupt, desi nu a dat detalii cu de-amanuntul. Daca ar fi corect si serios, avand in vedere trecutul sau, ar sti cum sa combata coruptia si mafia din sistem, deoarece, din declaratiile sale, a facut si el parte din acest "grup infractional" si cunoaste mersul lucrurilor. Dar totul e ipotetic, si ramane "DACA". Daca revine la proastele obiceiuri de dinainte?

+1 (1 vot)
tampa_killer
15.07.2014, 11:55:58

A aparut si singurul candidat autentic de dreapta!

Tomsa II
15.07.2014, 12:26:38

Un insipid

-1 (1 vot)
x cogito ergo sum
15.07.2014, 13:06:36

Romanii nu aleg independenti. Din pacate .Poti sa fii o nulitate dar daca in spatele tau e un partid sau o coalitie puternica succesul e garantat .Asa se explica si de ce ne merge atat de bine de 25 de ani .Cei competenti si cu bun simt stau departe de cloaca politicii si nu se implica . Sau pur si simplu emigreaza scarbiti de ce se petrece aici .

Vezi toate comentariile (13)