Viorica Dăncilă aruncă vina pe Klaus Iohannis pentru fake news-ul care anunţa că Finlanda e gata să preia preşedinţia Consiliului UE în locul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. Foto: Mediafax.
Viorica Dăncilă. Foto: Mediafax.

Viorica Dăncilă a comentat, miercuri seara, declaraţiile de luni ale premierului finlandez, Juha Sipilä, potrivit cărora Finlanda ar fi gata să preia preşedinţia Consiliului UE în locul României, dacă este nevoie. Dăncilă a explicat că această propunere vine în urma afirmaţiilor lui Klaus Iohannis, conform cărora Guvernul de la Bucureşti nu este pregătit pentru un asemenea proces, şi a completat că „era de aşteptat” să existe o astfel de reacţie.

„Este de aşteptat ca în urma afirmaţiilor făcute de domnul preşedinte Klaus Iohannis să avem efecte de genul acesta. Cu siguranţă România e pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Guvernul e bine pregătit şi acest lucru îl ştie şi domnul Iohannis pentru că există un comitet interministerial la care au participat şi consilierii prezidenţială. E finalizat întreg programul de acţiuni. În medie vor fi 7 întâlniri sau discuţii în perioada exercitării preşedinţiei Consiliului UE. Vom aveam evenimente formale şi informale. A început procesul de finalizare efectivă a Summit-ului. România a pregătit, a selectat o veritabilă armată de profesionişti care vor asigura resursa umană necesară. Sunt 279 de preşedinţi şi vicepreşedinţi coordonatori ai grupurilor de lucru. Sunt câteva cifre care arată seriozitatea cu care am luatr lucrurile şi faptul că suntem pregătiţi. Mai mult, România deţine preşedinţia din umbră în perioada celei austrice", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Cu toate acestea, premierul finlandez Juha Sipilä, care anunţase luni seara disponibilitatea ţării sale de face schimb cu România pentru asigurarea preşedinţiei UE în prima jumătate a anului viitor, dacă i se va solicita acest lucru, a declarat marţi că România nu are intenţia de a amâna exercitarea acestor prerogative şi, deci, nu se va pune problema înlocuirii, relatează yle.fi.

România urmează să deţină Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, fiind urmată de Finlanda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite