articolul anterior articolul urmator

Viorica Dăncilă se crede Eva Peron

12
20 Jun 2019 11:16:27
Adrian Fanaca

12 Comentarii

Mircea Lupan
20.06.2019, 11:25:23

"Din aceste cauze e posibil ca Dăncilă chiar să fie o Eva Peron care va intra în istorie ca guvernarea naţionalist populistă care a ruinat partidul comuniştilor şi a trimis ţara într-o criză profundă, care nici după 60 de ani nu s-a terminat." As parafraza spunand ca ar fi posibil ca Evita sa fie plimbata mumificata de adoratorii ei, in scop electoral (asa cum facea Peron).

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.06.2019, 12:00:12

”Fundamentalista ortodoxă, agramată şi incultă”. intr-o confruntare directa, intr-un dialog ”pe contre”, va face ”muci” pe toti garagagii de propagandisti scoliti pe ”repede-nainte” la Scoala Națională de Studii Politice și Administrative ( SNSPA București) - Facultatea de Știinte Politice (noua ..academie ”Stefan Gheorghiu” prin care trec si toate ”cadrele de nadejde” a celor doua mafii nationale PSD si PNL).

-3 (5 voturi)
Stancu Dan
20.06.2019, 12:20:32

N-am inteles chestia cu "pe banii statului". Banii aia sunt "ai statului" in masura in care statu' presteaza servicii pentru care e remunerat. Cam 20 % din cheltuielile de functionare a statului sunt acoperite astfel. Restu' banilor sunt BANII CONTRIBUABILULUI. Daca statu' ar trai "din banii lui" ... s-ar desfiinta in 6 luni. Cat despre madam Dancila ... din partea mea poa' sa se creada Napoleon, Stalin, Hitler sau oricine altcineva are chef. Da' s-o faca in privat. Acasa, cu sotu' personal. Ca persoana publica madam Dancila e un ptestator de servicii care nu-si merita salariu' cu care e platit. Nu merita nici macar a 10-a parte din salariu' ala.

+5 (5 voturi)
Marcel Panciu
20.06.2019, 13:00:20

"Avem un premier femeie fundamentalist ortodoxă" - v-aș fi recunoscător dacă ați putea defini fundamentalismul în contextul ortodoxiei și dacă ați putea exemplifica în ce mod d-na Dăncilă ilustrează această definiție. Vă mulțumesc.

-2 (4 voturi)
Dan Dinu
20.06.2019, 13:08:44

Autorul fie nu are proprietatea termenilor, fie o supraapreciază pe doamnă Dăncilă. Ce înţelege domnia sa prin "fundamentalist ortodoxă"? Înţelege cumva (conf. DEX) că madam Dăncilă este adeptă a tendinței de a menține nealterată doctrina de bază a învățăturii creștine, punând accentul pe interpretarea literală a Bibliei ? Sau înţelege (iarăşi conf. DEX) că madam Dăncilă ar o extremistă de factură religioasă, fanatică? În ambele cazuri, pălăria ar fi prea mare pentru madam. Pentru fundamentalism îţi trebuie şi ceva nebunie şi ceva minte (strâmbă). Madam Dăncilă nu are de niciunele. Ea poate fi caracterizată printr-un conformism tribal pesedist. Acest tip de conformism implică şi mimarea practicilor bisericeşti, eventual şi a conservatorismului Bisericii Ortodoxe. Mai face o comparaţie neinspirată, stimabilul autor, vorbind tot despre doamnă Dăncilă şi spunând, în esenţă, că "...nu ştie carte nici cât un preot de la sat". Poate că nu se referă la acei preoţi de ţară scriitori şi membri ai Uniunii Scriitorilor. Dar chiar dacă s-ar referi şi la cel mai incult dintre preoţii de ţară, comparaţia rămâne şchioapă, slabă ca forţă stilistică şi nulă ca valoare de adevăr. Preotul acela de ţară îşi citeşte corect cărţilor sale liturgice, spre deosebire de silabisirile solemn - amuzante ale prim ministrului României. Şi o părere personală. Autorul spune: "adevăratul duşman al nostru, al tinerilor educaţi, rămâne Dan Voiculescu, prietenii lui comunişti şi sistemul corupt care îl protejează". Observ mai întâi faptul că şi un tânăr educat se mai împiedică în gramatică. Corect: "adevăraţii duşmani ai noştri ... rămân ... . Dar poate că a dorit să prezinte acest duşman ca pe un balaur cu mai multe capete şi cu unică personalitate juridică. E secundar, oricum. Ceea ce vreau să spun ca părere personală este că printre duşmanii redutabili ai fiecărui om inteligent se află aroganţa proprie. În rest, sunt de acord cu diatribele împotriva Antenelor varaniene.

+3 (3 voturi)