Viorica Dăncilă, despre protestele din 10 august: Au semănat cu o lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancila FOTO gov.ro
Viorica Dancila FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară la Digi24 despre protestele de anul trecut din 10 august că „au semănat cu o lovitură de stat”

Întrebată despre o afirmaţie a premierului din trecut în care preciza că protestul din 10 august a fost o lovitură de Stat, Viorica Dăncilă şi-a reafirmat părereaş

„În momentul în care se forţează intrarea în Guvernul României, acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate că cei care au fost în Piaţa Victoriei, au reclamat aceste lucruri, nu ştiu, am fost în concediu. Dar eu ştiu că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. În ce alt stat european se face asta?”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat apoi că jandarmii care au făcut exces de zel trebuie sancţionaţi, însă şi protestatarii care au bătut-o pe jandarmeriţă trebuie să plătească.

„Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu vestele galbene în Franţa! Li se permitea să intre în Guvern cu forţa? Nicăieri nu se permite aşa ceva. Dacă unii (jandarmi, n.red.) au avut exces de zel, Justiţia îi va sancţiona. Dar aceste sancţiuni trebuie să fie şi de o parte şi de alta. Cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel cum trebuie să plătească şi cei care au bătut-o pe jandarmeriţă”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD a subliniat mai departe că Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul pentru aflarea adevărului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite