Politică

articolul anterior articolul urmator

Viorica Dăncilă, despre votul din 2015, din Parlamentul European, în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex: „Românii se pot gândi“

3
6 Oct 2018 12:48:09
Autor: Laurenţiu Sirbu
Viorica Dancila vot referendum Foto Inquam Photos
Viorica Dancila vot referendum Foto Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la votul favorabil din Parlamentul European pe raportul ce prevedea inclusiv căsătoriile gay, că documentul respectiv îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. „Eu cred că românii se pot gândi”, a declarat premierul.

„Este raportul domnului Antonio Panzeri. Acolo se spunea faptul că îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu cred că românii se pot gândi. Categoric da (am citit raportul – n.r.). Citiţi-l bine şi o să vedeţi. V-am spus despre ce este vorba. Instituţiile şi statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie şi am votat pentru deoarece aşa este democraţia", a declarat Viorica Dăncilă, la Focşani, potrivit Mediafax.
 
Viorica Dăncilă şi eurodeputaţii PSD au susţinut în 2015, în Parlamentul European, un raport pentru „legalizarea casătoriilor între persoane de acelaşi sex“. Mai mult, social-democraţii români au susţinut şi alte teme progresiste, de care se feresc să mai spună ceva.
 
Printre altele, raportul arăta că “ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex într-un număr din ce în ce mai mare de ţări din lume (17, până acum); încurajează instituţiile UE şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex ca o chestiune politică, socială, şi legată de drepturile omului şi drepturile civile” şi “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.
 
Totodată, “drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.
 
Dăncilă şi PSD au votat şi pentru Raportul Estrella (Edite Estrella, Partidul Socialist Potlrtughez) privind „legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene“, „avort gratuit pentru adolescenţi fără stirea sau acordul părinţilor”, precum şi „educarea într-o viziunea pozitivă asupra homosexualităţii”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Un cititor
6.10.2018, 13:31:03

....doar sa se gandeasca ?! ....si care-i efectul gandirii?! Devii ganditor ?! -ori raportul/legea aceea este proasta/fara logica, marca multor legi de pe la noi, -ori unii sunt analfabeti functionali si nu stiu ce citesc si ce voteaza.

+1 (1 vot)
Romănul obiectiv
6.10.2018, 13:43:26

Legi proaste sunt numai acolo, unde cetâtenii cautâ chitibusuri ca sâ nu le respecte.

-1 (1 vot)
Constantine Constantine
6.10.2018, 17:07:16

Pai asta e rezolvarea ecuatiei: titlul supus dezbaterii prin referendum i-a incurcat pina si pe adeptii PSD. Drept urmare,o mare parte dintre acestia se scarpina in cap si nu inteleg sensul intrerbarii. Am curaj sa pariez ca multi dintre ei decit sa se faca de cacao mai bine nu merg la urne.Referendumul asta a fost gindit la" sa iasa ce o fi, poporul hotaraste". Si asta deoarece nimeni dintre politicieni nu vrea sa se lege la cap.Deci: indiferent de rezultatul referendumului va ramine in istorie ca poporul a hotarit! Asta cu conditia sa existe acel minim de 30% necesar validarii. Altfel , 60 milioane de euro s-au dus pe apa simbetei.Poate ca asa s-a dorit ca cine imparte ,parte isi face.In mod normal intrebarea trebuia sa fie clara: " romani, sinteti de acord ca curcubeii sa poata infia copii?" Caci odata "casatoriti" aceasta va fi urmatoarea cerinta a curcubeilor.Dragnea si compania stiau dar au preferat sa toace euroii.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările