Viorica Dăncilă, întâlnire cu preşedintele World Jewish Committee. Ce a discutat premierul României cu Ronald Lauder şi rabinul-şef al New York-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee. FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă şi Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee. FOTO gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu preşedintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, şi cu rabinul-şef al oraşului New-York, Arthur Schneier, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte care ţin de relaţia României cu Statele Unite, cu comunitatea evreiască, precum şi dezvoltarea de afaceri.

„În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut în data de 26 septembrie întrevederi cu Ronald Lauder, Preşedintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Şef al oraşului New-York, precum şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc. În cadrul convorbirilor, premierul a evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei”, se anunţă într-un comunicat de presă al Guvernului. 

De asemenea, potrivit sursei citate, Guvernul României va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o direcţie prioritară a Preşedinţiei române a Consiliului UE 2019.

Totodată, premierul român „a mulţumit pentru implicarea constantă a organizaţiilor evreieşti în susţinerea acestor proiecte şi şi-a exprimat speranţa că de acelaşi sprijin vor beneficia susţinerea candidaturii României la OCDE şi  liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetăţenii români, două  obiectivele de interes deosebit pentru Guvern”.

  

În comunicatul de presă al Guvernului se menţionează şi faptul că „prim-ministrul României a subliniat oportunităţile mediului de afaceri din ţara noastră, măsurile guvernamentale de stimulare a investiţiilor şi proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat”.

La rândul său, preşedintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, a subliniat „valenţele deosebite ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar şi dintre România şi Statul Israel”. De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentanţii comunităţii evreieşti şi-au exprimat aprecierea faţă de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului şi a xenofobiei. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite