Politică

articolul anterior articolul urmator

Viorica Dăncilă, întrevedere cu principesa Margareta şi principele Radu. Ce au discutat

43
23 Feb 2018 16:49:18
Autor: Radu Eremia
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, s-a întâlnit, vineri, cu principesa Margareta, cea care deţine şi titlul de Custode al Coroeanei române, precum şi cu principele Radu. Dăncilă a anunţat că a discutat cu cei doi despre cooperarea cu Casa Regală pentru promovarea dimensiunii europene a României.

Şeful Executivului a invitat Familia Regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internaţional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, şi al preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 
 
„Îmi doresc să cresc dimensiunea europeană a Guvernului pe care îl conduc. Anul viitor România va prelua preşedinţia Consiliului UE, un moment esenţial pentru ţara noastră. Anul acesta sărbătorim Centenarul, un context unic în care trebuie să ne unim toţi eforturile pentru a promova România şi pentru a-i uni pe români. M-aş bucura să vă alăturaţi acestor demersuri şi împreună să găsim căile prin care să promovăm România în perspectiva celor două momente esenţiale: Anul Centenar şi prelurea preşedinţiei Consiliului UE”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.
 
Şeful Executivului a transmis aprecierea sa faţă de reperele morale, eforturile şi îndemnurile pe care Casa Regală le-a promovat cu stăruinţă în societatea românească, pentru a face ca România să fie respectată în Europa şi în întreaga lume. 

„Unul dintre obiectivele principale pe care Casa Regală le-a urmărit a fost ideea de reconciliere naţională în jurul unor deziderate la care aspiră toţi românii. Este un obiectiv care ar trebui să reunească întreaga clasa politică, dincolo de partizanatele sau interesele politice conjuncturale”, a punctat primul-ministru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

anton casuaru
23.02.2018, 17:00:44

Tema a fost: Cum sa joace familia Duda comedia reinstaurarii monarhiei PSD, dupa suspendarea Presedintelui.

+5 (9 voturi)
Dan Garceag
23.02.2018, 18:21:15

NU,AVEM NICI O PRINCIPESA ,, ptr.ca nu mai avem rege dupa abdicare ,plecare, Aceasta asa-zisa principesa , NU s-a nascut in Romania si nici ,nu cunoaste L.Romana ,

+6 (10 voturi)
Cornel Ciobanu
23.02.2018, 18:58:58

Cind ne vom hotari: suntem sau nu republica ? suntem sau nu stat laic ? Suntem republica, dar sprijinim monarhia, chiar daca presoanele din "casa regala" nu au nici o legatura cu tara asta. Suntem stat laic, dar platim salarii preotilor si subventionam construirea de sedii pentru ong-uri (biserici)

+2 (8 voturi)
m lupascu
23.02.2018, 19:08:36

- primieru criminal

+1 (3 voturi)
Marcel Cristea
23.02.2018, 19:20:58

The real question is: what do they want for free and what did you gave them?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările