Viorica Dăncilă n-a făcut nicio gafă la întâlnirea cu premierul Slovaciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a depăşit cu bine întâlnirea cu premierul Slovaciei, Peter Pellegrini. Abonată la gafe de gramatică şi de protocol, Viorica Dăncilă a reuşit să nu se mai facă de râs.

Potrivit Guvernului, vizita premierul Pellegrini se înscrie într-o serie susţinută de contacte bilaterale la nivel înalt derulate în ultimii ani şi are ca obiectiv principal consolidarea şi diversificarea cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale şi europene.

Şi preşedintele Klaus Iohannis îl va primi marţi pe prim-ministrul Republicii Slovace, Peter Pellegrini, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o face în România, iar pe agenda discuţiilor dintre cei doi se vor afla, printre altele, preluarea Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene de către ţara noastră, dar şi subiecte despre viitorul Uniunii Europene. 

Potrivit anunţului făcut de Administraţia Prezidenţială, cei doi vor aborda şi subiecte de actualitate de pe agenda europeană, negocierea viitorului buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune şi gestionarea migraţiei la nivel european.

De asemenea, vor fi abordate şi aspecte legate de relaţiile bilaterale, precum şi de cooperarea la nivel regional.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, la Palatul Moncloa. Reprezentanta Guvernului de la Bucureşti a avut probleme în ceea ce priveşte scaunul pe care să stea, aceasta alegând prima dată locul omologului spaniol.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite