Viorica Dăncilă, o nouă gafă: Vom vedea care sunt de fapt punctele care «a creat» această nemulţumire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, în timpul unei conferinţe de presă în care a explicat că Guvernul nu va renunţa la ordonanţa care modifică Legile Justiţiei, premierul Viorica Dăncilă a comis o nouă gafă.

„Acest lucru este, repet, atributul ministrului de resort, iar discutia de astazi, cu magistratii, este ca urmare a nemultumirilor pe care le-am vazut in spatiul public, langa mine va fi si ministrul justitiei, si vom vedea care sunt de fapt punctele care a creat această nemulţumire”, a declarat Dăncilă.

Aceasta din urmă a explicat luni, înaintea discuţiei cu magistraţii privind legile justiţiei, că a acceptat să organizeze întâlnirea „din respect pentru magistraţii din România”, spunând despre cei care au refuzat să vină că „e dreptul lor”.

 „Ceea ce vreau să subliniez este că nu vom renunţa la ordonanţă (OUG 7/2019 – n.r). Am văzut ieşiri în spaţiul public care solicitau să să renunţăm la această ordonanţă în totalitate. Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune din dorinţa onora de a face acest lucru. Mai vreau să spun un lucru legat de acest aspect: poate unele lucruri nemulţumesc, argumentate, ele pot fi schimbate şi cred că dialogul este foarte important”, a mai declarat premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă a vorbit şi despre protestele de aseară, spunând că deşi sunt oameni care nu sunt de acord cu ordonanţa pe legile justiţie, există şi oameni care o susţin şi că premierul trebuie „să vadă adevărul”.
 
„Am văzut că au fost proteste, şi din partea magistratilor şi a cetăţenilor. Nu doar pe justitie. În altă ordine de idei, am primit foarte multe mesaje care susţin această ordonanţă. Chiar azi am văzut o asociaţie de procurori sau magistraţi care sustine această ordonanţă. Sunt o parte a cetăţenilor care o susţin, o parte care nu. Eu trebuie să văd adevărul”, a subliniat Dăncilă.
 
Astăzi, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, la ora 15.30, la Palatul Victoria, alături de care va discuta despre legile justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite