Viorica Dăncilă: Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Nu voi ceda. Tăriceanu şi Iohannis, alianţa ipocriziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un nou atac asupra preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a anunţat joi că refuză să-i numească în funcţie pe cei şase miniştri propuşi de social-democraţi. „Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blocheză”, a subliniat Dăncilă.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui, reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de probleme ţării continuă. Este a treia piedică în 3 săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturile guvernamentale de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluţii, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp”, a declarat premierul, de la sediul PSD.

Dăncilă a spus că, în această seară, a văzut „un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial”. Ea a adăugat că „partidul dlui Iohannis are o problemă cu bugetarii” şi că, atunci Când nu taie salariile, Iohannis şi susţinătorii săi le blochează,

„Evident deja că partidul domnul Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc şi îi ameninţă oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă preşedintele a dus acest lucru la un alt nivel. Pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european, cum blochează orice efort de îmbunătăţirea a imaginii României în plan extern. Aşadar fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile şi neplata ca proiect de ţară de la domnii Orban şi Cîţu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, celui căruia nu mai i-a rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori şi să îşi vorbească de rău proprii colegi de partid pe care toţi dumnealui i-a sacrificat prin ieşirea de la guvernare. Am văzut astăzi o noua alianţă de conjunctură, între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie aceşti oameni de stat se transformă şi este o transformare urâtă care vine din disperare şi care face rău României”, a susţinut Viorica Dăncilă.

„Avem o opoziţie cinică şi imatură, care orbită de interese personale şi de campanie a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a mai afirmat Dăncilă.

„Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România. Ştiu foarte bine că oamenii aşteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, aşteaptă să le plătim salariile, bursele, alocaţiile, aşteaptă să derulăm investiţiile la care ne-am angajat”, a subliniat premierul.

„Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o, cu atât mai mult, cu cât am arătat la votul din Senat de acum două zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele, nu fugim de responsabilitate şi nu vom da înapoi. Aceste speculaţii sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată. Acest guvern lucrează pentru România, nu împotriva ei şi aşa cum am mai spus, voi rămâne cea căreia nu îi va fi teamă niciodată să privească în ochii românilor, ştiind că nu am luat niciodată o măsura împotriva lor. Oamenii vor face diferenţa între cei care îşi apără ţara, buni români care arată solidaritate şi responsabilitate şi cei care preferă să acţioneze în interes propriu chiar dacă acest lucru face rău şi aduce deservicii de imagine propriei ţări”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul îi cere cere o remaniere guvernamentală, în opinia sa fiind o remaniere ”neavenită, nepotrivită”, pe care o refuză clar, referindu-se la cele şase propuneri de noi membri ai Guvernului transmise de premierul Viorica Dăncilă. ”Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după validarea în Parlament”, a conchis preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite