Viorica Dăncilă a scăpat, oficial, de Anca Alexandescu, cerberul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu, la Guvern
Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu, la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a semnat decizia privind demiterea Ancăi Alexandrescu din Guvern, consilierul impus de Liviu Dragnea. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Anca Alexandrescu va fi dată afară şi din funcţia de la PSD, acolo unde coordona comunicarea partidului.

„Adevărul“ a scris la mijlocul lunii aprilie că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului.Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea au venit în contextul în care premierul a refuzat să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar fi salvat pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, aprig susţinător al lui Ion Iliescu în anii ’90. Anca Alexandrescu s-a mai intersectat cu jurnalismul prin căsătoria cu Dan Andronic, patronul EVZ, unul dintre aliaţii lui Liviu Dragnea împotriva statului paralel. La începutul anilor 2000, a fost consiliera premierului Adrian Năstase, apoi a trecut în echipa fostului primar general Sorin Oprescu. S-a întors la Palatul Victoria alături de premierul Victor Ponta, ca să ajungă ulterior în tabăra lui Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite