Politică

articolul anterior articolul urmator

Visul lui Orban: „PSD trebuie să stea departe de putere 10 ani, dacă nu şi mai mult”. Ce spune despre o eventuală alianţă USR-PSD

19
26 Nov 2020 23:42:29
Autor: News.ro
Ludovic Orban, FOTO gov.ro
Ludovic Orban, FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi seară, că, dacă USR PLUS face vreo înţelegere cu PSD după alegerile parlamentare, ”se sinucide”, pentru că legătorii lor sunt ”anti-PSD”. De asemenea, Orban este de părere că PSD ar trebui să stea departe de putere cel puţin 10 ani.

„Această ipoteză (USR PLUS să facă majoritate cu PSD - n.r.) nu cred că este posibilă, pentru că ar fi împotriva voinţei exprimate de cetăţeni. De altfel, PSD astăzi nu are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii 7 ani de guvernare, PSD este normal să fie în izolare politică pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti 7 ani de zile, PSD trebuie să stea departe de putere o lungă perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV, joi seară.
 
Orban a declarat că cei de la USR PLUS au greşit când au făcut alianţe cu social - democraţii în consiliile locale.
 
„Ştiu, au greşit, au greşit. Pentru că în momentul în care USR face orice înţelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv îşi pierd două treimi din votanţi, pentru că votanţii USR PLUS ca şi profil sunt mai degrabă votanţi..., chiar dacă USR PLUS nu e definit doctrinar, dar mai degrabă sunt votanţi de dreapta ca opţiune sunt votanţi anti-PSD, împotriva modului de a face politică PSD. Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD, se sinucide”, a declarat Orban.
 
Premierul a adăugat că PNL a decis în Biroul Politic Naţional să nu facă vreo înţelegere post-electorală cu PSD, partid care ”trebuie să stea departe de putere 10 ani de zile”.
 
„Decizia de a nu face nicio înţelegere post-electorală cu PSD este decizia PNL pe care am  luat-o clar, limpede, în Biroul Politic Naţional, o decizie unanimă. După părerea mea, PSD trebuie să stea departe de putere 10 ani de zile, dacă nu şi mai mult. Destul au  făcut României în 30 de ani. Au blocat orice dezvoltare, ne-au stricat toate  relaţiile, nu am putut să fructificăm avantajele prezenţei în UE, parteneriatului strategic cu SUA, prezenţei în NATO, nu am putut să valorificăm o mulţime de alte oportunităţi în această perioadă. PSD a ţinut România pe loc, mai mult decât atât a distrus în  mare parte multe sisteme publice din România şi a blocat orice fel de  reformă, de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei care se simte bine acolo unde oamenii sunt săraci. Noi ne dorim ca niciun român să nu mai fie sărac. România trebuie să ofere o şansă fiecărui om”, a mai declarat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Basarab Peruca
27.11.2020, 00:43:21

Daca faceti alianta cu USRPLUS mucificati tara, tampitilor. Ministerul Educatiei pe mana celor de la USR e, metaforic vorbind, ca si cum trimiti un robotel teleghidat printr-o scoala 1-4 plimbandu-se pe coridoare invartind un vibvrator mare si roz pe deasupra capului in timp ce zbiara de pe un stick injuraturi in romana si engleza iar copiii se uita la el. E un atentat la ultima farama de normalitate care a mai ramas in viata si educatia copiilor.

-8 (14 voturi)
Basarab Peruca
27.11.2020, 00:46:17

USR vrea educatia pentru a spala copiii pe creier si a creste generatii mai defecte decat ei insisi, asigurandu-si in felul asta viitorii votanti. PSD a crescut cateva generatii care acum isi spun USRPLUS. FSN, PDSR, PSD sunt parintii ideologici ai USRPLUS. Sa nu lasam ca USRPLUS sa creasca alte generatii la randul lor deci, care mai tarziu ii vor vota, altfel putem sa punem lacatul pe tara si sa ne bagam piciorul, ca nu va mai ramane nimic.

-9 (15 voturi)
UnulDinVancouverCanada
27.11.2020, 01:20:40

"Daca faceti alianta cu USRPLUS mucificati tara, tampitilor" Ba peruca ortodoxa ... vorbesti mai urat decat Spagoveanu ... chiar vrei sa fii mai sus ca el in Rai?

+7 (13 voturi)
vasîli fărdecai
27.11.2020, 03:22:42

Emoționant! Câtă dreptate are ludovic. Până acum nu am votat niciodată în viața mea dar, pe 6 Dec 2o2o am să merg la vot și de-al dreaq am să votez pesedeaua. Mulțumesc ludovic !...ai reușit să mă convingi. trăi-v-ar franțuzoaica!

-2 (6 voturi)
costy
27.11.2020, 07:32:35

- Sunt, din Ce in CE, MAI - Resemnat - toata, Clasa Politica, romaneasca - o - Adunatura, - de Oportunisti, Ticalosi, Incompententi, ect......

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările