Vizite de lucru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi soţia - europarlamentarul Daciana Sârbu - la aterizarea pe aeroportul din Beijing, China  Foto: gov.ro
Premierul Victor Ponta şi soţia - europarlamentarul Daciana Sârbu - la aterizarea pe aeroportul din Beijing, China  Foto: gov.ro

Cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale candidaţii la cea mai importantă funcţie în stat sunt mai plictisitori ca niciodată. Merg prin ţară şi îşi pun poze pe Facebook din întâlnirile cu susţinătorii şi cam atât. Ideile, puţine, sunt înlocuite de fotografii însufleţitoare.

Filmuleţele amuzante şi fotografiile cu pisici care abundă pe reţelele sociale sunt înlocuite, încet încet, de cele cu candidaţii la preşedinţie. Este cam singurul semn că se apropie cele mai importante alegeri din ultimii cinci ani. Excursiile candidaţilor prin ţară au aspect de „vizite de lucru“, nici mai dulci şi nici mai sărate decât cele pe care le executa – acum vreo 30 de ani – Nicolae Ceauşescu. Singura diferenţă este că dictatorul le publica cu o zi întârziere, în Scânteia, iar cei care se văd acum la Cotroceni le postează instant pe reţelele sociale.
Nici o idee, nici o ieşire în decor, nici o surpriză. Creativitatea candidaţilor la începutul acestei campanii este de nivelul anului 1968.

Iată-l pe domnul Klaus Iohannis la Festivalul Naţional „Sărbătoarea Pâinii“ din Scorniceşti. Întâmpinat cu pâine şi sare de o domniţă în costum popular, şi de primar, candidatul PNL zâmbeşte şi se bucură de primire. Vizita de lucru a continuat „Alături de colegii şi susţinătorii din Craiova“.

Klaus Iohannis scornicesti

S-o privim pe doamna Elena Udrea care, într-un moment de sclipitoare creativitate, a participat la Zilele oraşului Turda: „un eveniment extraordinar, pentru care felicit autorităţile locale. M-am bucurat să fiu alături de sute de turdeni şi am urmărit cu mare plăcere evenimentele culturale din piaţa publică 1 Decembrie 1918”. Doamna Udrea a mai tăiat şi o panglică, alături de primar, şi a vizitat – o ieşire total neconvenţională pentru un politician – o întreprindere: „Aceasta se ocupă de producerea de ansambluri metalice de serie mare sau mică“.

elena udrea turda fabrica

Domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Partidului Liberal Refomator nu reformează şi limba de lemn şi se laudă cu câteva „Întrevederi“ şi  participă la întâlniri prin ceva case de cultură din ţară.

Nu în ultimul rând, pentru că poate, domnul Victor Ponta se află într-o „Vizită Oficială“ în China de unde ne transmite poze cu titlul „Primirea oficiala a premierului Victor Ponta, cu ceremonial militar, pe Aeroportul din Beijing“.

Privind la cât de bine respectă linia stabilită la mai multe congrese consecutive, partidul unic salută călduros acest început al campaniei electorale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite