Politică

articolul anterior articolul urmator

Vlad Ţepeş şi harta României reîntregite

26
1 Sep 2014 13:39:33
Bogdan Diaconu
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei...
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei...

Blazonul Partidului România Unită cuprinde imaginea-forţă a domnitorului Vlad Ţepeş suprapusă peste harta României reîntregite. Consider că aceste două simboluri, alături de denumirea Partidului România Unită, sintetizează aspiraţia noastră ca neam: unitate în acţiune, justiţie socială şi reîntregirea teritoriului românesc. În plus, Vlad Ţepeş trebuia asumat ca erou după ce a fost făcut „vinovat” pentru că-şi apăra ţara.

Chiar aşa, de ce l-au pictat străinii pe Vlad Ţepeş în culori înfiorătoare? Pentru că nu mai voia hoţie şi nemernicie, pentru că şi-a făcut curăţenie în ogradă, iar pe cotropitori îi pedepsea în modul cel mai crunt? Îşi aminteşte cineva ce făceau acei cotropitori pe pământul românesc, de la răpiri de copii, violuri, plus distrugerile şi jafurile constante? Cum ar fi trebuit să-i primească Vlad Ţepeş pe otomani, cu pâine şi cu sare, aşa cum se întâmplă acum cu toţi şmecherii şi jefuitorii pe care statul îi ţine în braţe şi le cântă osanale?

În zilele noastre, Vlad Ţepeş ar fi fost cu siguranţă catalogat drept „extremist” pentru că nu respecta drepturile tâlharilor şi ale ocupanţilor străini. De aceea nu mă miră faptul că şi Partidul România Unită a fost imediat criticat în aceiaşi termeni, înainte măcar să apuc să spun care este scopul şi doctrina acestui partid. Dar simplul fapt că vorbim de unitatea României şi de reîntregirea ei este o dovadă de extremism, mai ales dacă ne referim la păstrarea Transilvaniei în graniţele României. Cât despre faptul grotesc că îmi vin ordinele în plic de la Moscova, aţi văzut Rusia sprijinind unirea României cu Republica Moldova şi trasând astfel graniţa UE şi NATO lângă teritoriul controlat de Putin? Sau salutând cu bucurie condamnarea Ungariei expansioniste care face jocurile Moscovei în interiorul UE, mizând pe acelaşi sistem al autonomiei etnice folosit şi de separatişti în Estul Ucrainei? Dacă Rusia iubeşte mai nou extinderea graniţelor NATO şi UE, de ce nu tratează direct cu mai-marii cancelariilor occidentale, are nevoie de mine pentru aceasta?

Culmea este că în răutăţile lor, criticii nu încearcă să se acopere cu argumente măcar aparent valabile. Să luăm faptul preluării opiniilor mele de către Vocea Rusiei în 2012, uitând că şi Băsescu a dat un interviu acolo. Trebuie că acest fapt ne-a transformat pe amândoi în agenţi acoperiţi, nu? Dar opiniile mele sunt preluate pe larg şi în presa din Ungaria, inclusiv pe agenţia oficială MTI, controlată de Guvernul lui Viktor Orban. Înseamnă că sunt şi agent maghiar, iar Ungaria sprijină lupta mea anti-autonomie, la fel cum Rusia sprijină lupta mea unionistă. Nu ştiam că statele cu o politică clară anti-românească (în acest caz chiar în colaborare, Budapesta şi Moscova fiind la fel de vinovate pentru enclavizarea maghiarilor din România) sprijină emanciparea şi întărirea suveranităţii României. Foarte frumos atunci din partea lor! Aştept decoraţii de la Viktor Orban pentru că l-am acuzat de nazism şi de horthysm (şi pe bună dreptate, nu mai reiau argumentele) şi onoruri militare de la Putin pentru că am arătat că Basarabia şi Transnistria sunt pământ românesc şi trebuie să se întoarcă la ţara-mamă, intrând astfel sub protecţia UE şi NATO.

Aşadar nu ne ruşinăm să defilăm nici cu Vlad Ţepeş, aşa „extremist” cum era el, nici cu harta României reîntregite, nici cu doctrina naţional-democrată a lui Nicolae Iorga, nici cu patriotismul lui Mihai Eminescu, deşi ştim prea bine că aceştia nu sunt politically correct. E timpul să fim corecţi faţă de România şi faţă de români, faţă de alţii am fost prea mult timp prea corecţi şi uite ce am ajuns...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

M.C
1.09.2014, 13:48:45

suprapusa peste? + eu de exemplu nu sunt de acord cu reprezentarea Romaniei in alte granite pe logo-ul dvs. trebuie sa fiti seriosi, si sa lucrati altfel, exact ce spuneam in alt comentariu cand ati anuntat infiintarea partidului, sa nu cadeti in logica "recuperarilor de teritorii" "strainii sunt rai" etc, pentru ca o sa ajungeti ca PRM. treburile de acest gen se fac altfel dupa parerea mea. deci, recomand reprezentarea hartii Romaniei in granitele actuale, daca aveti planuri pentru anumite actiuni, e alta poveste. nu puteti merge afara sau sa reprezentati Romania cu un logo cu Romania in alte granite. sper sa intelegeti ce vreau sa spun, nu o spun cu rautate, pur si simplu nu se poate asa, si o sa aveti de pierdut tocmai acolo unde trebuie sa castigati teren...

+5 (7 voturi)
Postolache Nicolae
1.09.2014, 21:15:51

Daca-i ordin, cu placere! O fi pimit domnul Bogdan Diaconu "o sugestie" de la Vocea Rusiei(via FSB): sa atate focul ultra-nationalismului romanesc pentru ca cei interesati sa poata justifica actiunile lor secesioniste-iredentiste-separatiste?! Vrea domnul Bogdan Diaconu sa fie noul "Vadim" al Romaniei?! Qui prodest?! Vrea cineva sa "ucrainizeze" Romania, iar bine-intentionatul si onestul domn Bogdan Diaconu vrea sa devina, fie si involuntar, "apostolul" apocalipsei romanesti!?! Atentie la ceea ce va doriti si la ceea ce faceti! Si drumul spre iad este pavat cu bune intentii! Deschideti o "cutie a Pandorei", care va fi imposibil sa o mai ichideti, iar raspundrea acestei gafe ar putea fi demolatoare pentru viata si cariera Dvs. politica! Vreti sa reinviati national-socialismul in Romania, domnule Bogdan Diaconu?!

-3 (5 voturi)
M.C
1.09.2014, 21:42:41

dispari ildico

+2 (4 voturi)
Postolache Nicolae
1.09.2014, 21:25:16

Dar cine este Bogdan Diaconu? Recent s-a lansat un nou partid nationalist si anti-maghiar pe fata. Deputatul Bogdan Diaconu si-a anuntat, joi, 21 august, demisia din PSD, subliniind totodata ca urmeaza a fi intocmite procedurile legale pentru inregistrarea, la Tribunal, a unui nou partid politic, Partidul Romania Unita. Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei. Deputatul a subliniat faptul ca "pe toate caile" s-a opus cooptarii UDMR la guvernare si ca a adus la cunostinta conducerii PSD nemultumirile sale, insa, "voturile UDMR au fost mai importante decat integritatea teritoriala a Romaniei". UDMR a cerut in repetate randuri conducerii PSD sa de delimiteze de atacurile lui Bogdan Diaconu, amenintand chiar cu iesirea de la guvernare. Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Parlament o propunere legislativa prin care este interzisa autonomia teritoriala sau orice forma de secesionism.

-2 (6 voturi)
ungurulbulan
2.09.2014, 01:01:58

SI in Ruanda ,Congo Abhazia de cateva zile vuiesc ziarele de stirea asta ,pe prima pagina apar pozele lui Bogdan Diaconu in marimea naturala.Au inceput sa aibe probleme cu hartia.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările