Vlad Voiculescu aruncă responsabilitatea informării premierului privind ordinul semnat de Andreea Moldovan către Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat vineri că ordinul semnat de către fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localităţi, nu avea nevoie de un aviz al CNSU. De asemenea, acesta a adăugat că informarea premierului pe acest subiect trebuia făcută de către şeful DSU Raed Arafat.

„Nu cred că este cineva în această ţară care să creadă altceva decât că acel ordin este un pretext, pur şi simplu. Dar dincolo de asta, şi m-aş referi la afirmaţia domnului premier de ieri, cum că pentru semnarea acelui ordin ar fi trebuit un aviz CNSU, această afirmaţie este falsă. Nu era necesar aviz CNSU. Doamna doctor Moldovan a explicat care a fost procesul, au fost două zile de dezbateri, două zile în care toată lumea care trebuia să fie implicată a fost implicată, au fost decizii, există un protocol, de asemenea este secretizat, îl puteţi solicita”, a declarat Vlad Voiculescu vineri dimineaţă.

Întrebat de ce nu a semnat şi el ordinul respectiv şi de ce nu a fost informat şi premierul privind acest subiect, fostul ministru a insistat că ordinul a fost un pretext pentru demiterea sa.

 „Ministerul Sănătăţii nu carantinează, nu are această atribuţie. Ordinul stabileşte, pe baza unor date reale, extrem de relevante, date precum numărul de paturi libere de terapie intensivă, unul dintre indicatori era acesta, ordinul stabileşte pur şi simplu nişte recomandări care, de altfel, nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu vorbim despre altceva decât despre un pretext. (…) Problemele ţării acesteia nu se rezolvă politic, cu certuri de la unul la altul sau cu cineva care i-o zice altcuiva, problemele ţării acesteia se rezolvă cu profesionalism, pe date reale şi pe adevăr. Ordinul acesta vorbeşte exact despre asta, date, adevăr, nevoile oamenilor, nevoile sistemului sanitar. Lucrurile astea sunt cât se poate de clare”, a adăugat Voiculescu.

La insistenţele jurnaliştilor privind motivul pentru care nu a semnat şi el ordinul, Voiculescu a subliniat că Raed Arafat trebuia să-l informeze pe Florin Cîţu cu privire la ordinul respectiv.

„Există un comitet al cărui preşedinte este Raed Arafat. Dacă cineva trebuie să informeze mai departe, atunci cred că acesta nu ar fi trebuie să fie altcineva decât preşedintele respectivului comitet. Ar trebui să mergem pe fond. Ce este mai bine pentru oameni. Nu cine s-a supărat”, a conchis Voiculescu.

Vezi şi: Vlad Voiculescu, prima reacţie după demitere: Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării; Numărul de decese COVID-19 raportat nu este real

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite