Politică

articolul anterior articolul urmator

Vlad Voiculescu aruncă responsabilitatea informării premierului privind ordinul semnat de Andreea Moldovan către Raed Arafat

3
16 Apr 2021 12:52:05
Autor: Iulian Bîrzoi
Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat vineri că ordinul semnat de către fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localităţi, nu avea nevoie de un aviz al CNSU. De asemenea, acesta a adăugat că informarea premierului pe acest subiect trebuia făcută de către şeful DSU Raed Arafat.

„Nu cred că este cineva în această ţară care să creadă altceva decât că acel ordin este un pretext, pur şi simplu. Dar dincolo de asta, şi m-aş referi la afirmaţia domnului premier de ieri, cum că pentru semnarea acelui ordin ar fi trebuit un aviz CNSU, această afirmaţie este falsă. Nu era necesar aviz CNSU. Doamna doctor Moldovan a explicat care a fost procesul, au fost două zile de dezbateri, două zile în care toată lumea care trebuia să fie implicată a fost implicată, au fost decizii, există un protocol, de asemenea este secretizat, îl puteţi solicita”, a declarat Vlad Voiculescu vineri dimineaţă.
 
Întrebat de ce nu a semnat şi el ordinul respectiv şi de ce nu a fost informat şi premierul privind acest subiect, fostul ministru a insistat că ordinul a fost un pretext pentru demiterea sa.
 
 „Ministerul Sănătăţii nu carantinează, nu are această atribuţie. Ordinul stabileşte, pe baza unor date reale, extrem de relevante, date precum numărul de paturi libere de terapie intensivă, unul dintre indicatori era acesta, ordinul stabileşte pur şi simplu nişte recomandări care, de altfel, nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu vorbim despre altceva decât despre un pretext. (…) Problemele ţării acesteia nu se rezolvă politic, cu certuri de la unul la altul sau cu cineva care i-o zice altcuiva, problemele ţării acesteia se rezolvă cu profesionalism, pe date reale şi pe adevăr. Ordinul acesta vorbeşte exact despre asta, date, adevăr, nevoile oamenilor, nevoile sistemului sanitar. Lucrurile astea sunt cât se poate de clare”, a adăugat Voiculescu.
 
La insistenţele jurnaliştilor privind motivul pentru care nu a semnat şi el ordinul, Voiculescu a subliniat că Raed Arafat trebuia să-l informeze pe Florin Cîţu cu privire la ordinul respectiv.
 
„Există un comitet al cărui preşedinte este Raed Arafat. Dacă cineva trebuie să informeze mai departe, atunci cred că acesta nu ar fi trebuie să fie altcineva decât preşedintele respectivului comitet. Ar trebui să mergem pe fond. Ce este mai bine pentru oameni. Nu cine s-a supărat”, a conchis Voiculescu.
 
Vezi şi: Vlad Voiculescu, prima reacţie după demitere: Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării; Numărul de decese COVID-19 raportat nu este real

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Robert Oppenheimer
16.04.2021, 13:01:04

Vladut, slabut! Tu nici acum nu ai inteles ca odata ce ai delegat tot postul de ministru catre altii, nu mai existi, chiar daca apari in schema. Pe de alta parte este firesc sa te simti dat la o parte pe nedrept, cand tu ca ministru nu ai facut absolut nimic. Dar nimic, stii ce e aia? Cum ai fi putut sa faci vreo greseala, cand toata treaba era la altii? Esti bun de postulat la una din legile lui Murphy. Umbla pe unde a intarcat iapa antrenorul nationalei de tineret!

+2 (4 voturi)
Dan Martin
16.04.2021, 13:11:52

Interesant ca oricati ministri s-au perindat la Sanatate in toti anii astia, Raed Arafat nu doar ca a ramas in functie, dar a si primit functii noi. SI a prosperat cand il pupa in dos pe Ponta exact asa cum prospera acum cand il pupa pe Citu. Poate sa vina Colectivul Colectivului si toate incendiile si toti mortii la un loc ca Raed Arafat ramane de neclintit si nu e niciodata luat la intrebari pentru toate dezastrele.

-1 (1 vot)
Infractorul Burci
16.04.2021, 13:22:33

Săracul analfabet cu 12 clase, ministerul Sănătății s-a dovedit o pălărie mult prea mare pentru capul cel sec al lui Vlăduță. Foarte urât moare din punct de vedere politic, dezgustător. Acum, ca șomer, va avea timp să-și termine studiile, poate se alege cu vreo diplomă utilă pe piața muncii. Are impresia că sunt proști în țara asta, care să creadă că Arafat era intermediarul dintre ministrul Sănătății și premier? :)) Este minunat că dejecțiile neomarxist-useriste au turbat, urlă ca niște cotarle și se dau cu capetele de toți pereții :)))

+1 (1 vot)
Modifică Setările