Vlad Voiculescu: Nu este rezonabil ca PNL să condiţioneze unitatea de susţinerea unor oameni care au avut cârdăşii cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierilor dintre PNL şi Alianţa USR-PLUS, privind desemnare candidaţilor comuni pentru primăriile de sectoare, nu merg în direcţia dorită – a lăsat să se înţeleagă şi preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

„USR-PLUS îşi doreşte candidaţi comuni curaţi pentru Bucureşti.

Putem împreună să scăpăm Bucureştiul de PSD?

Dacă domnul Orban crede într-adevăr că “singurul adversar este PSD”, PNL nu trebuie să insiste asupra unor persoane care au avut legături directe şi puternice cu PSD în ultimii 15 ani.

Nu este rezonabil ca PNL să condiţioneze unitatea de susţinerea unor politicieni care au avut cârdăşii profunde cu PSD.

Cele mai mari piedici pentru candidaturi comune la Bucureşti sunt candidaturile potenţiale ale domnilor Dan Cristian Popescu şi Dan Croitoru.

Domnul Dan Cristian Popescu a strâns o avere fabuloasă de când lucrează în primărie şi are legături strânse cu PSD. Conduce primăria sectorului 2 din funcţia de viceprimar al domnului Toader, primar PSD. Şi a format şi coordonat majoritatea PSD-PNL în Consiliul Local sector 2.

Domnul Dan Croitoru, de asemenea, s-a afirmat prin faptul că a fost un mare susţinător al domnului Vanghelie (PSD) în Consiliul Local sector 5. Astfel a devenit viceprimar şi mâna dreaptă a domnului Vanghelie.

Fără astfel de candidaturi, negocierile pentru candidaţi comuni se pot finaliza rapid. Punem doar condiţii de bun simţ. Genul acesta de candidaţi nu sunt „adversari ai PSD”, dimpotrivă s-au dovedit a le fi prietenii lor buni şi loiali.

Înţelegem să negociem orice dar nu principii. Nu vom negocia niciodată în dauna oamenilor.

Obiectivul nostru nu este doar să câştigăm cu sigla, şi în practică să nu schimbăm nimic. Obiectivul nostru este să schimbăm efectiv administraţia. Nu doar un primar cu altul. Nu doar un logo de partid cu altul. Iar pentru asta, câştigarea alegerilor este doar primul pas.

Întrebarea cheie rămâne: dacă unitatea dreptei se împiedică în doi apropiaţi ai PSD-ului, oare dreapta mai este dreaptă?”, precizează Vlad Voiculescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite