Vlad Voiculescu intervine în disputa dintre Cîţu şi Firea: E o campanie a PNL pentru locale. Nu sunt încântat că face şi alte lucruri decât să guverneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu - FOTO Eduard Enea
Vlad Voiculescu - FOTO Eduard Enea

Candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a vorbit la Adevărul Live despre conflictul dintre ministrul Finanţelor Florin Cîţu şi primarul Bucureştiului Gabriela Firea, insistând pe ideea că Executivul Orban ar trebui să guverneze, nu să-şi facă campanie electorală pentru alegerile locale şi anticipate.

Întrebat despre disputa pe Facebook dintre Cîţu şi Firea, în care primul critică sumele cheltuite de Primăria Capitalei prin intermediul companiilor municipale, Vlad Voiculescu e de părere că este vorba doar de campanie electorală.

„Am văzut lucrurile astea între Guvern şi Gabriela Firea. Eu unul nu sunt foarte încântat de ideea că Guvernul face şi alte lucruri decât să guverneze. Cred că principalul scop al Guvernului e să guverneze şi văd anumite reacţii ale unor miniştri care sunt mai degrabă către o campanie electorală. Asta trebuie să o spunem. O campanie electorală a PNL-ului, care merge spre alegerile anticipate, care vrea să favorizeze PNL-ul în faţa alegerilor locale de asemenea. Recunosc că nu mă uit încântat la asta în calitate de cetăţean pur şi simplu. Nu în altă calitate”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Pentru Primărie studiu de fezabilitate înseamnă un vraf de hârtie”

Mai departe, candidatul PLUS i-a dat dreptate Gabrielei Firea că există şi alte capitale care au companii municipale, însă subliniază că spre deosebire de Bucureşti, scopul lor este respectat.

„Dincolo de asta, companiile municipale, acolo e o situaţie foarte complicată. Gabriela Firea spune că multe alte capitale au companii municipale. Şi aşa este. Există în Austria, în Viena, Londra Paris. Cu toate astea, scopul pentru care se înfiinţează o companie municipală trebuie să fie respectat. Întrebarea principală este: ce au rezolvat acele companii municipale? Vedem acum, din cifrele publicate, că au 80-90, chiar 100% din cheltuieli, se duc pe salarii”, a mai precizat fostul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu mai e de părere că unele dintre companiile municipale distorsionează piaţa.

„Alte companii municipale vin să distorsioneze piaţa. Există o companie care face proiectare de exemplu. Avem o lacută în piaţa de proiectare? Nu mai sunt oameni care să facă proiectare? Nu mai sunt arhitecţi?, specialişti în domeniul ăsta? De ce ne trebuie o companie municipală? Ai o altă comanie municipală care produce studii de fezabilitate. Asta arată o ignoranţă crâncenă. Atunci când faci un proiect de spital, şcoală, orice. Orice om sau entitate care se ocupă în mod serios de un proiect de investiţii vrea să aibă cei ai buni specialişti care să pregătească proiectul ăla. Pentru asta, îi aduni. Fiecare din piaţă face o licitaţie, un concurs de proiect. Ei bine, noi nu. Primăria Capitalei decide să facă o companie. Ce a înţeles Primăria, că un studiu de fezabilitate este un vraf de hârtie. Şi atunci facem o companie care produce hârtie”, a conchis acesta.

VIDEO Vlad Voiculescu: Cu Firea am discutat despre construcţia unui spital regional. A fost de acord. Apoi a spus că export organe şi scumpesc medicamente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite