Vlad Voiculescu îi răspunde premierului: Florin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - complet iresponsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu la primirea de vaccin anti-Covid-19 FOTO Inquam Photos George Călin
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu la primirea de vaccin anti-Covid-19 FOTO Inquam Photos George Călin

Fostul ministru al Sănătăţii îi răspunde premierului pe tema achiziţionării vaccinurilor împotriva Covid-19. El precizează că România nu a cheltuit bani pentru comanda vaccinului CureVac şi că „dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă ar fi fost aprobat”.

>>Dl. Cîţu: "Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată." Parcă nici dna Dăncilă nu îşi permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - complet iresponsabil<<, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook. 

Fostul ministru a mai precizat că „vaccinul CureVac-ul nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin. Apoi:dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat şi DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun”. 

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca ar fi expirat în depozite. „Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute - fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziţioneze. Sigur, asta dacă nu cumva ţara respectivă are un mare meşter precum Florin Cîţu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, aşa cum înţeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca„, a mai transmis Voiculescu. 

Vlad Voiculescu a mai explicat că „problema nu e să dobândeşti dreptul de a face ceva (ex: să ai carnet de conducere, să cumperi un vaccin, etc.), problema este cum faci uz de dreptul dobândit (ex: să conduci beat, să laşi vaccinurile să expire, etc.). Nu e greu să te comporţi responsabil. Trebuie doar să rămâi cu picioarele pe pământ”.

Premierul Florin Cîţu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu că a semnat pentru comanda a nouă milioane de doze de vaccin care nu a fost aprobat. Declaraţia vine în contextul în care Vlad Voiculescu a spus că a fost cumpărată o cantitate mare de vaccinuri la ordinul premierului şi DNA a anunţat o anchetă privind achiziţia de vaccinuri de la începutul pandemiei până în prezent.

Fostul ministru al Sănătăţii a transmis că „decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de viitorul fost premier şi comunicată Comisiei Europene”, în contextul în care „aveam deja un număr mare de vaccinuri”. 

DNA anunţă că pe rolul parchetului este un dosar privind infracţiuni în legătură cu achiziţionarea dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite