Voiculescu este consecvent: vrea o nouă suspendare a preşedintelui. Ponta şi Dragnea nu aprobă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, consideră că ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pe motiv că a încălcat Constituţia. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea nu susţin ideea omului de afaceri.


„Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România.În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei“, a subliniat Dan Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea demiterii lui Lucian Papici de la DNA. „l-am rugat pe procurorul general să nu o facă, a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT'. 'Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!'“, a afirmat Băsescu.

Ponta şi Dragnea dezaprobă propunerea lui Voiculescu

Liderul PSD, premierul Victor Ponta şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, au declarat că nu susţin ideea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu. „Mai este un an de zile şi o să rezistăm“, a afirmat Ponta. Nici Liviu Dragnea nu suţine ideea lui Dan Voculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva.

„Este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva, acest ceva venind după două şocuri pe care oameni extrem de importanţi le-au primit: anunţul începerii urmăririi penale pentru şantaj a domnului Voiculescu, a fiicei sale şi a directorului Antena 1, condamnarea lui Voiculescu şi informaţia pe care au aflat-o, e adevărat târziu sau prea târziu ca să mai poată face ceva, că s-a finalizat dosarul lui Dragnea de fraudare a referendumului“, a afirmat Băsescu, într-o emisiune difuzată de B1 Tv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite