Voiculescu: „Pentru cei care nu mă plac, revin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu FOTO Arhiva Adevărul
Dan Voiculescu FOTO Arhiva Adevărul

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare, le-a transmis celor care nu-l plac că va reveni orice s-ar întâmpla, precizând că va ataca decizia instanţei pentru că este nedreaptă.


„Am un scurt mesaj pentru cei care mă cunosc – şi ştiu cât de mult îmi place lupta: să nu-şi facă griji! Iar cei care nu mă plac sau nu mă cunosc să nu se bucure prematur: orice s-ar intampla, REVIN :) Decizia de azi in dosarul Telepatia reprezinta o nedreptate“, a scrs Dan Voiculescu pe blogul său personal, la puţin timp după ce instanţa s-a pronunţat în dosarul ICA.

Omul de afaceri a anunţat că va ataca decizia instanţei, precizând că nu sunt suficiente probe împotriva lui. „Voi ataca, desigur, decizia instanţei.  Am în continuare încredere deplină în magistraţii corecţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european. Mă bazez pe ideea că singura acuzaţie care mi se poate aduce – halucinantă pentru orice sistem de drept – este cea de influenţare telepatică. Inclusiv judecatoarei Gratiela Constantin, pe drept cuvânt, i-a fost greu să creadă că există o astfel de acuzaţie în dosar. Însă la fila 165 din rechizitoriul DNA scrie negru pe alb:  “Toţi cei implicati (n.r. in acest dosar) au actionat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”, a mai precizat Vocilescu.

„Omul de afaceri a mai adăugat că există probleme mult mai mari decât condamnarea sa. „Dar ea nu înseamnă nimic în comparaţie cu nedreptăţile de lângă noi: copii saraci, care nu au bani de haine ori rechizite şi nu pot să meargă la şcoală; tineri fără un loc de munca, indiferent de efortul făcut; părinţi care îşi îngroapă copiii din culpe medicale ori indiferenţa administrativa; bătrâni uitaţi de stat şi de societate“, a completat Voiculescu.

La patru ani de când a fost trimis în judecată, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). În acelaşi dosar cunoscutul medic Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

UPDATE Dosarul ICA. Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru corupţie. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a primit 6 ani

La patru ani de când a fost trimis în judecată, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). În acelaşi dosar cunoscutul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu în instanţă: „Sunt nevinovat. Nu am fost implicat în procesul de privatizare”

Procesul în care Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de cercetări Alimentare (ICA) urmează să fie reluat pe 27 iunie când urmează să fie audiat un alt inculpat în dosar, Vlad Nicolae Săvulescu, dar şi trei martori. La termenul de astăzi a fost audiat şi omul de afaceri Dan Voiculescu. Frauda estimată în acest caz a fost evaluată de procurori la 60 de milioane de euro.

DOSARUL ICA. Tribunalul a respins cererea lui Voiculescu de audiere a preşedintelui Băsescu ca martor

Tribunalul Bucureşti a respins astăzi cererea fostului senator, Dan Voiculescu, de a-l audia în dosarul său de corupţie, în calitate de martor, pe preşedintele Traian Băsescu. În schimb, instanţa a acceptat reaudierea lui în dosar. Magistraţii au judecat marţi un nou termen în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu este acuzat de corupţie.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Dan Voiculescu de a retrimite dosarul "ICA" la Parchet

Tribunalul Bucuresti a respins astăzi cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul de corupţie al privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Judecarea  cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. La termenul din 9 aprilie, fostul senator a cerut încetarea procesului şi returnarea dosarului său la DNA.

Emoţii pentru Voiculescu. Peste două săptămâni vine prima sentinţă în dosarul „ICA”. Procurorii cer pedeapsa cu închisoarea pentru liderul PC

La cinci ani de la debutul procesului, judecătorii vor asculta, astăzi, pledoariile finale în procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare în care omul de afaceri este acuzat de spălare de bani. Procurorii cer pedeapsa cu închisoarea pentru liderul Partidului Conservator. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 12 ani de închisoare. Instanţa a anunţat că va da sentinţa peste 2 săptămâni.

Imunitate antiprezidenţială. Când libertatea de şantajare dăunează grav libertăţii de exprimare

Mugur Ciuvică tremură din toate încheieturile, vocea îi tremură şi ea, iar gazetarii adunaţi ciorchine în jurul său, la ieşirea de la DNA, observă asta. „Tremur pentru că pe mine tot timpul mă emoţionează băsiştii”, bravează Ciuvică, deşi e mai rezonabil să credem că emoţia i se datora celor petrecute înăuntru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite