Politică

articolul anterior articolul urmator

Vot disapora, alegeri prezidenţiale 2019. Românii din Noua Zeelandă se pregătesc să meargă la vot

1
7 Nov 2019 15:12:13
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În câteva ore românii din diaspora vor participa la votul pentru alegerile prezidenţiale 2019. Primii care vor pune ştampila pe vot vor fi românii din Auckland, Noua Zeelandă, acolo unde secţiile de votare de vor deschide de la ora 1.00 noaptea (ora României). Adevărul vă va prezenta live rezultatele şi prezenţa la vot.

Pentru a evita cozile la urne, românii din străinătate pot vota timp de trei zile la alegerile prezidenţiale. Ministerul de Extene a publicat programul şi harta secţiilor de vot din străinătate. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot.

Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Orar secţii de votare

  • Vineri, 8 noiembrie 2019, între orele 12-21
  • Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, între orele 7-21
  • Duminică, 10 noiembrie 2019, între orele 7-21

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot, anunţă MAE. Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21:00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot. Alegătorii aflaţi în situaţiile de mai sus pot vota până cel mult la ora 23:59.

Harta secţiilor de vot din străinătate, pe ţări, poate fi consultată aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
7.11.2019, 16:20:33

Doar sprijinit de diaspora ar putea domni încă 5 ani Iohannis... Românii care locuiesc și muncesc în România nu l-ar alege.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările