Senatul dă liber la indemnizaţiile speciale pentru diplomaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au votat luni, cu 68 de voturi "pentru" şi 20 "împotrivă", proiectul de lege iniţiat de Guvern care acordă o indemnizaţie suplimentară de maximum 7.571 de lei pentru 250 de diplomaţi.

"Membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cu o vechime neîntreruptă de cel puţin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, care la data de 31 august 2010 erau pensionari, pot beneficia de o indemnizaţie diplomatică în cuantum de maximum 7.571", aşa arată textual prevederea care le acordă acest beneficiu diplomaţilor care corespund cerinţelor de mai sus.

În expunerea de motive se arată că proiectul reprezintă o evaluare corectă a situaţiei specifice a acestui mini-grup social,  care trebuie tratat şi motivat corespunzător ţinând cont de rigoarea condiţiilor de intrare în carieră, pregătirea profesională, incompatibilităţile şi interdicţiile pe care le au diplomaţii şi condiţiile dificile în care au fost obligaţi să-şi desfăşoare activitatea într-o serie de ţări(cu climă greu de suportat, criminalitate cresctă, terorism,  războaie, boli, etc.).

Această indemnizaţie diplomatică se poate acorda pentru un număr maxim de 250 de persoane. Ordonanţa intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Membrii Comisiei de Politică Externă au supus spre dezbatere şi adoptare, Plenului Senatului, raportul de admitere, fără amendamente. Senatul este prima Cameră sesizată.



 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite