Votaţi Nistorescu! Votaţi Ciuvică!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superb! Cornel Nistorescu, Mugur Ciuvică şi Mircea Diaconu şi-au dezlipit fundurile de scaunele Antenei 3 şi s-au deplasat hăt departe, pân’ la Roman, în codrii Neamţului. Vorba lu’ jupân Felix: ce propagandă e aia care nu coboară la firul ierbii?!

Rostul desantului antenist în Ţara lu’ Pinalti a fost să le dea peste mână nemţenilor care aveau de gând să pună ştampila pe Elena Udrea. Şi, evident, să-şi arate ataşamentul faţă de candidaţii USL, ăi mai viteji şi mai drepţi dintre traşi (mă rog, Herodot le spunea traci).

În orice caz, e o premieră. Până în decembrie 2012, n-am mai pomenit ca propagandiştii de studio să se transforme în propagandişti de teren. De exemplu, niciun ziarist al mileniului III, dintre cei care i-au fost colegi de redacţie lui Cornel Nistorescu, n-ar fi crezut posibil ca „nea Cornel“ să descalţe pantofii lăcuiţi ai ziaristului de birou pentru a încălţa bocancii grei ai ziaristului de teren. Iată însă că prin meseria de propagandist îşi descoperă energii nebănuite.

Ideea cu Ciuvică face toţi banii! Nici dacă-i înviai pe Stan şi Bran, îl cooptai şi pe Charlie Chaplin, iar pe drum îl agăţai şi pe Benny Hill, la pachet cu Mister Bean, nu produceai un spectacol de circ mai reuşit! Ce mai tura-vura, mureau romaşcanii de dorul lui Ciuvică... De altfel, surse credibile care doresc să-şi păstreze anonimatul susţin că pe străzile Romanului (nu ale lui Petre Roman, ci ale oraşului Roman) au auzit scandându-se insistent: „Nistorescu romaşcan, că-i mai bun decât Traian!“ şi „Dom Ciuvică, te iubim, că ca tine vrem să fim!“

Eu, unul, sunt revoltat că nu s-a deplasat la faţa locului şi Bogdan Chirieac. Ce Dumnezeu, chiar i-a lăsat la greu pe romaşcani? Sau te pomeneşti că s-a dat cu Băsescu?!

Dar să nu credeţi că, în timp ce Nistorescu şi Ciuvică au trecut la activismul de teren, la bază a rămas doar Chirieac. Nuuuuu... Are domnu’ Varan batalioane întregi de luptători anti-Băse, oameni neînfricaţi, pregătiţi la Băneasa. Şi ca să fie sigur că bătălia cu tătarul (că alea cu turcii nu mai sunt la modă) se va încheia cu o mare izbândă, nu s-a limitat la a-l căuta pe Ştefan cel Mare prin codrii Neamţului, ci i-a convocat în studio pe numiţii: Mihail Kogălniceanu, Regele Mihai, Nicolae Steinhardt, Petre Ţuţea, Corneliu Coposu etc. Oameni care, chiar dacă n-au cunoscut cu toţii sabia turcului, măcar au studiat-o pentru cartea de istorie sau, după caz, au simţit lanţurile rusului.

Nu e minunat acest Felix? După ce în toată tinereţea sa i-a turnat pe duşmanii poporului securist, la bătrâneţe s-a hotărât să-i declare eroi ai neamului, miruiţi de guriţa don’şoarei Alessandra Stoicescu. Peste zece ani, dacă situaţiunea o cere, Dan Voiculescu e în stare să-l reabiliteze chiar şi pe Traian Băsescu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite