Votul, ca antidot la îngrijorare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, a promis că partidul domniei-sale îşi va anunţa candidatul la alegerile prezidenţiale, programate pentru luna noiembrie în seara zilei de 26 mai 2019.

Îndată  după ce se vor afla  primele estimări referitoare la rezultatele la alegerile europarlamentare, dar şi la Referendumul convocat de preşedintele Iohannis.

Este indubitabil că respectivul candidat nu va fi nimeni altul decât dl. Liviu Nicolae Dragnea. Dacă dl. Tăriceanu ar fi avut fie şi doar cea mai mică şansă de a fi candidatul comun al PSD şi ALDE, este de domeniul logicii elementare că şi domnia- sa, dar şi ALDE ar fi făcut o comunicare asemănătoare. Or, cum PSD nu va putea admite în ruptul capului ca partidul să nu aibă un candidat propriu, este indubitabil că acesta în nici un caz nu va putea fi altul decât dl. Liviu Nicolae Dragnea.

Care ar putea fi motivele ce l-au determinat pe preşedintele PSD să opteze pentru seara zilei de 26 mai pentru anunţul în cauză?  Iată mai jos o măcar o parte dintre ele:

1.   Mai întâi, cred că dl. Dragnea avea nevoie să transmită electoratului lui şi al partidului domniei sale că şi el, şi partidul sunt cum nu se poate mai stăpâni de situaţie. Că nici nu poate fi vorba ca PSD să nu câştige cel puţin 30-32% dintre mandatele de europarlamentar. Multe institute de sondare a opiniei publice avansează sus-menţionatele procente, altele vorbesc chiar de 37%. Altele livrează scoruri mult mai mici. Aşa că estimările trebuie privite cu prudenţă fiindcă o consistentă parte dintre institutele cu pricina se află în serviciul şi în plata PSD. Îndeosebi Avangarde al d-lui Marius Pieleanu şi CURS intrat în posesia lui Iosif Buble, neîntâmplător tocmite de TVR pentru a oferi estimările cu pricina, sunt profund încatenate politic, adică finanţate de PSD din taxele şi impozitele românilor.

2.   Dl. Liviu Nicolae Dragnea contează deopotrivă pe un eşec al Referendumului pe teme de justiţie, eşec care se va deconta îndeosebi în curtea preşedintelui Iohannis.  Chiar dacă nu o spune pe faţă, PSD încearcă prin felurite tertipuri boicotarea Referendumului invocându-i fie inutilitatea, fie vehiculând ideea că preşedintele Iohannis vizează doar interese electorale proprii. L-am văzut marţi seara la postul de televiziune Digi 24  pe mega-tupeistul fost ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale,  atât de obraznicul şi de total lipsitul de valoare Lucian Romaşcanu în toată splendoarea goliciunii sale intelectuale, încălcând toate regulile dezbaterii civilizate doar spre a-şi transmite meajul la boicot cu care l-a însărcinat partidul, promiţându-i, probabil, în schimb o nouă sinecură. Este indubitabil că invalidarea consultării populare din cauza neatingerii pragului de 30% va fi intens speculată de PSD. Care, de altfel, de câteva săptămâni încoace, le-a cerut vectorilor săi de imagine, dar şi presei ce îi este fidelă contra-cost să lanseze pe piaţă ideea că un eşec al Referendumului ar trebui să conducă chiar la demisia preşedintelui Iohannis.

3.   A doua zi, în 27 mai, ar urma să fie anunţat verdictul în cazul angajărilor fictive de la Consiliul Judeţean Teleorman, angajări din vremea în care preşedinte al respectivului Consiliu era dl. Liviu Nicolae Dragnea. Aşa după cum spuneam în comentariul publicat miercuri pe site-ul contributors.ro nu puţini sunt juriştii care se aşteaptă la o amânare a pronunţării până după data de 5 iunie, atunci când poate că şi CCR va catadicsi, în fine, să formuleze o decizie referitoare la completurile specializate. Or, după data de 1 iunie CCR îi va fi încă şi mai favorabilă d- lui Liviu Nicolae Dragnea. Şi aceasta în primul rând din cauza incapacităţii Opoziţiei de a se coaliza şi a bloca măcar măcar numirea controversatului domn Stan zis Giani.  O decizie convenabilă, rezultatele dorite atât la Europarlamentare cât şi la Referendum, dar şi postura de candidat al PSD la alegerile prezidenţiale sunt în calculele d-lui Dragnea argumente menite să îi aducă un verdict favorabil.

Toate aceste calcule pe care mai mult ca sigur şi le-a făcut preşedintele PSD ar trebui să fie de natură să îi îngrijoreze pe oamenii cinstiţi din România. Pe toţi cei ce nu doresc ca ţara să fie desprinsă de Europa democratică ( cu cât entuziasm vorbea sus-menţionatul domn Romaşcanu despre ceea ce, după mintea înfierbântată a domniei-sale şi a partidului  pe care îl reprezinte s-ar întâmpla de bine în Polonia şi Ungaria, doar Turcia şi Rusia nefiind fost elogiate de respectivul Gură-Spartă) şi care nu vor să fim obligaţi să circulăm prin România cu parolă.

O prezenţă masivă la vot şi o opţiune clară şi consistentă anti-PSD şi anti-ALDE vor reprezenta, mai mult ca sigur, antidotul îngrijorărilor cu pricina.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul. ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite