Politică

articolul anterior articolul urmator

Vulnerabilitatea absolută a României: corupţia

13
13 Sep 2014 20:38:13
Bogdan Diaconu
ONG-ul care vrea să fure 21.000 ha de pădure este situat în sediul UDMR. Foto Rise Project
ONG-ul care vrea să fure 21.000 ha de pădure este situat în sediul UDMR. Foto Rise Project

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

Un articol Rise Project (AICI) ne arată dimensiunile unei singure tentative de furt marca UDMR din bunurile statului român: 21.000 de hectare de pădure în valoare de 50 de milioane de euro. Tentative sau reuşite de acest fel de a trece din patrimoniul statului în proprietatea liderilor UDMR sau a altor interpuşi ai Ungariei o avere fabuloasă a României există cu duiumul, aceasta este numai una dintre ele. În aceeaşi categorie intră toate retrocedările frauduloase de păduri şi clădiri din Transilvania către ONG-uri, fundaţii, persoane fizice sau chiar biserici maghiare, toate susţinute obscur sau făţiş de Budapesta. Care, la rândul ei, este manevrată de Moscova. Iată cum corupţia ne va lăsa, dacă lăsăm să continue acest ritm al fraudării, fără o bună parte din teritoriul naţional şi în felul acesta vulnerabili la atacurile tandemului ruso-maghiar care, prin neglijenţa statului român, s-a înarmat între timp cu acte de proprietate.

Statul român este slab în faţa atacurilor din interior sau din exterior din cauza corupţiei. La fel, România riscă să piardă controlul asupra Portului Constanţa, de importanţă strategică în noua reaşezare a pieselor geopoliticii în această parte de lume, pe mâna corupţiei. Şi în loc să avem avantajul unui asemenea nod de transport strategic în vederea obţinerii unui rol esenţial în derularea de forţe NATO din viitorul apropiat, riscăm să cedăm portul unor interese locale meschine. De ce? Din cauza corupţiei.

Nu poţi pretinde să fii partener strategic, şansa pe care o are România în acest moment în care unii dintre vecini au luat-o pe cărări deviate dar sigure spre Moscova, dacă din interiorul statului tău corupţia cedează resursele naţionale şi obiectivele de interes naţional unor şmecheri care fac afaceri cu viitorul ţării.

Când interesele de viitor ale României şi mizele sale strategice sunt jucate la mezat de diverşi baroni locali sau de organizaţii anti-statale care se bazează tocmai pe reţeaua de complicităţi construită în ultimii 25 de ani, corupţia nu mai este doar o problemă a sistemului judiciar, ci o ameninţare la adresa siguranţei naţionale. Aşa încât atenţionarea Ambasadei SUA sau a diferiţilor oficiali americani nu este întâmplătoare. Nu poţi pretinde să fii partener strategic, şansa pe care o are România în acest moment în care unii dintre vecini au luat-o pe cărări deviate dar sigure spre Moscova, dacă din interiorul statului tău corupţia cedează resursele naţionale şi obiectivele de interes naţional unor şmecheri care fac afaceri cu viitorul ţării.

Aşa încât, dacă vrem să avem un stat adevărat şi să rămânem întregi nu avem decât o soluţie: eradicarea corupţiei. Altfel o să vedem cum ne fuge ţara de sub picioare, vândută de te miri cine te miri cui. Ceea ce înaintaşii noştri au apărat cu preţ de sânge este cedat acum pe şpăgi inamicilor României. Acest lucru trebuie să înceteze, bunurile înstrăinate trebuie recuperate, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi. AJUNGE!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

tampa_killer
13.09.2014, 21:04:29

:)) Cand faceati campanie brat la brat cu Voiculescu ( Varanul/ Felix ) prin Parcul Tineretului nu va gandeati la aceasta vulnerabilitate? Sa fi fost D Voiculescu un scut contra coruptiei si nu am aflat noi?

+7 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
13.09.2014, 22:08:31

D-le Diaconu, e bine ca ai amintit de faptul ca si UDMR-stii sunt corupti..! Dar de cei mai mari corupti si tradatori ai intereselor nationale, adica PSD-istii, cand ai de gand sa ne spui..?

+10 (12 voturi)
Papa Raţă
14.09.2014, 07:57:54

Tigrilor şi Leilor adormiţi, nu vă e la obraz ? adecă, voi jucaţi preferans, bellot.. cu bere şi caviar, şi aşteptaţi ca p.s. d-l Diaconu , să lase cele sfinte şi să vă "spună" unde, cânnd şi cum rod hienele "pădurea" ?!!

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
14.09.2014, 13:48:21

Comentariu considerat abuziv.

G M
14.09.2014, 13:27:18

Foarte interesat, cum se vedea coruptia din psd si de pe luna, doar dnul Diaconu n-o vedea cand era membru. Abia acuma isi da seama....Sa-l credem sincer sau e doar o alta campanie...

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările