Wiliam Brânză a demisionat din fruntea ARD Dispora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wiliam Brânză, liderul ARD Diaspora, a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte. Liderul PDL Diaspora este unul dintre greii partidului care nu au reuşit să obţină un loc în Parlament, asta deşi ARD a avut un scor bun în străinătate.

"Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi fost alături în cei 4 ani de mandat şi în campania electorală! Mulţumesc românilor care m-au votat, la fel cum mulţumesc şi celor care nu m-au votat, precum şi celor care au ignorat votul. Astăzi, 13 decembrie, mi-am prezentat demisia din funcţia de preşedinte al ARD Diaspora. Dumnezeu să îi aibă în pază pe românii din diaspora, precum şi pe familiile lor din ţară!", se arată în comunicatul semnat de Brînză.

Demisia Lui Brânză surpride, în contextul în care singurele colegii pe care PDL a reuşit să le închidă au fost cele din Diaspora.

Wiliam Brânză a fost unul dintre liderii PDL care au contribuit decisiv la victoria preşedintelui Traian Băsescu în 2009. În ţară, Traian Băsescu pierduse în faţa lui Mircea Geoană, dar scorul bun din diaspora a răsturnat rezultatul votului.

Potrivit rezultatelor publicate de Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 Diaspora, Mihai Aurelian, care locuieşte în Madrid, a obţinut 12.682 de voturi dintre cele 40.152 exprimate în acest colegiu, în timp ce Victor Socaciu are 12.437, iar William Brânză, deputat în ultimele două legislaturi, a obţinut 11.787.

În Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, care include Republica Moldova, Eugen Tomac, consilier la Palatul Cotroceni şi candidat ARD, a primit 11.473 voturi dintre cele 14.722 exprimate în total în acest colegiu şi este sigur că a obţinut mandatul.

Demisia lui Brânză nu este singulară în PDL

Rezultatul dezamăgitor din alegeri l-a determinat şi pe Cezar Preda să demisioneze din fruntea ARD Buzău. "Dragi buzoieni, rezultatele scrutinului pentru alegerile parlamentare au arătat clar opţiunea majoritară a românilor pentru candidaţii USL. Ţin să îi felicit pe contracandidaţii mei. Au reuşit să facă mai bine front comun împotriva mea, decât am reuşit noi să facem front comun în apărarea ARD Buzău. Sper doar ca modul în care se vor comporta în Parlament să fie mult schimbat în bine faţă de modul în care au evoluat în campania electorală", afirmă Preda, într-un mesaj citat într-un comunicat PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite