Yesmenii lui Ponta au ratat şansa de a deveni bărbaţi politici şi trebuie izolaţi total

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refuzând
să voteze moţiunea de decenţă elementară a PNL, ciracii lui Ponta au ratat
şansa de a deveni bărbaţi politici de oarecare revelanţă.
Refuzând să voteze moţiunea de decenţă elementară a PNL, ciracii lui Ponta au ratat şansa de a deveni bărbaţi politici de oarecare revelanţă.

E corect că Partidul Naţional Liberal a dat şansa clasei politice din România să se dezică, în al doisprezecelea ceas – şi înaintea momentului jenant în care gogeamitea premierul va explica din boxa acuzaţilor cum spăla bani cu Dan Şova – de un politician penal care, foarte posibil, îşi va petrece anul 2017 într-o cameră mult mai îngustă şi mai racoroasă decât biroul din Palatul Victoria.

Peste decenii, când situaţia de azi va putea fi judecată la rece, toată lumea va privi cu dezgust spre politicienii care, pentru a-şi proteja interesele, au ţinut sine die într-o funcţie înaltă, cu acces la informaţii speciale şi decizii fiscale, un puşcăriabil evazionist. Societatea va izola fără rezerve parlamentarii care au salvat cu tenacitate tâmpă un băiat deştept care, în coniventa cu complicele Şova, a jucat tiki-taka cu puterile Parlamentului şi banii statului, înfiinţând o comisie specială cât să obţină contracte onirice pe spinarea contribuabilului.

Refuzând să voteze moţiunea de decenţă elementară a PNL, ciracii lui Ponta au ratat şansa de a deveni bărbaţi politici de oarecare revelanţă; au rămas doar nişte yesmeni minori, dispuşi la orice pentru a-şi conserva scaunele. Iar refuzul lor de a lua în calcul interesul public evident (sau, sigur, Interesul Naţional, pe înţelesul popular) ar trebui, într-o lume normală, să-i scoată total din zona frecventabilităţii. Din acest moment orice discuţie cu Oprea, Tăriceanu sau Dragnea ar trebui exclusă; ei sunt doar complicii unui evazionist sinistru. Oricât de legitimă ar fi perspectiva de a prelua puterea, oricât de tentantă perspectiva unor negocieri care să-l dărâme pe Ponta, am ajuns la pragul final al imoralităţii: cu aceşti oameni nu mai putem discuta! Ei trebuie izolaţi şi măturaţi din politică printr-un război electoral total care va lua sfârşit la alegerile din 2016.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite