Zece paşi pentru a avea un PSD fericit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD este un partid nervos şi nemulţumit. Asta nu face bine nici actului de guvernare şi nici moralului unei forţe politice de la care se aşteapă atâtea şi atâtea decizii legate de prezentul şi viitorul românilor.

E clar că nu poţi să construieşti nimic cu un partid care se simte agasat în permanenţă de forţe obscure deghizate în mame cu copii în braţe sau în corporatişti care îşi consumă în mod iresponsabil contul de telefonie mobilă pentru a lumina fără rost bucăţi de hârtie colorată.

PSD a venit la putere în urma unui rezultate electoral de excepţie şi se aştepta să guverneze în linişte. Bugetul ţării şi încă mai mult decât atât trebuie cheltuit. Primarii freamătă. Au atâtea de făcut. Miliardele de la doamna Shhaideh stau să se reverse peste ţară. Vor fi luminiţe de Paşti, focuri de artificii de 1 Mai, jocuri de 1 Iunie, se vor întoarce „Zilele urbei”, concertele şi festivalurile, paradele portului autentic, maratoanele chelnerilor, olimpiadele sarmalelor, carnavalurile cârnaţilor, târgurile de mici şi bere. Oraşele vor fi acoperite de panseluţe, băncile vopsite, bordurile schimbate din nou, copacii văruiţi, în aerul cristalin se va auzi iarăşi zumzet de licitaţii şi sunetul aspru al stiloului cu peniţă de aur semnând contracte mănoase cu statul.

În loc de toate acestea, cu ce s-a ales până acum guvernarea? Demonstraţii. Jigniri pe internet. Imagine proastă în afară, tocmai acum când partenerii din Uniunea Europeană au cu totul şi cu totul alte preocupări pe cap. Disensiuni în partid. Cârcotaşi, nemulţumiri ascunse care au prins prilej să răbufnească. Veleitari care aşteaptă ocazia favorabilă. Unde o să ajungem? Nu se mai poate aşa, asta e clar. Trebuie readus consensul în societatea românească, iar pentru PSD ar fi de înţeles să i se acorde un cec în alb care să garanteze o guvernare lipsită de griji, dedicată, cum altfel, binelui societăţii.

În faţa unei asemenea realităţi este nevoie urgentă de reglementarea situaţiei, astfel încât PSD să se simtă confortabil la guvernare. Ce se poate face.

  • Demiterea imediată a procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA.
  • Transformarea DNA în secţie a Parchetului General.
  • Numirea domnului Şerban Nicolae în funcţia de Procuror General.
  • Graţierea faptelor de corupţie, conform amendamentelor înaintate de Şerban Nicolae.
  • Adoptatea unei ordonanţe 13 bis care să anuleze ordonanţa 14 care abroga vechea ordonanţă 13.
  • Adoptarea unei legi care să abroge legea de abrogare a ordonanţei 13.
  • Abrogarea faptelor de corupţie din legislaţie.
  • Suspendarea preşedintelui României.
  • Adoptarea legii Ciuhodaru prin care protestatarii care împiedică guvernul să lucreze sunt trimişi la închisoare.
  • Autorizarea folosirii bastoanelor de cauciuc, a gazelor lacrimogene, a tunurilor cu apă şi a armelor de foc pentru împrăştierea protestatarilor care împiedică guvernul să lucreze.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite