Zgonea: „La hotel mai stau acum 151 de deputaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii primesc 4.000 de lei pentru cazare
Parlamentarii primesc 4.000 de lei pentru cazare

Preşedintele Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, a anunţat, astăzi, că în acest moment la hoteluri mai sunt cazaţi doar 151 de deputaţi, majoritatea acestora mutându-se în zona privată.

„În acest moment, la hotel mai stau 151 de deputaţi. (…) Vom avertiza toate hotelurile că în 15 zile vom shimba procedura internă în Parlament, la Senat şi la Cameră, vorbim de aceeaşi sumă forfetară pentru fiecare parlamentar. Din punctul nostru de vedere, este normal să-i atenţionăm pe aceşti parteneri ai noştri hotelieri cu 15-20 de zile înainte. Sper ca în 20 de zile colegii noştri care au fost anunţaţi - majoritatea deja s-au mutat în zona privată aşteptând aceste două proiecte de hotărâre ale Senatului şi Camerei votate de cele două plenuri ca să putem să le acordăm suma de 4.000 de lei. Am speranţa că la finalul lunii toate lucrurile vor fi aşezate“, a spus Zgonea.

El a menţionat că, în condiţiile în care miercuri motivarea Curţii Constituţionale referitoare la Statului parlamentarilor va ajunge la Camera Deputaţilor, principala sa preocupare va fi legată de îndeplinirea condiţiilor şi recomandărilor din decizia CCR.

„Voi avea luni o discuţie cu liderii grupurilor politice parlamentare împreună cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după care Comisia pentru Statut, în câteva zile, va trebui să facă un raport. Şi voi avea o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare pentru construcţia Codului de conduită şi începerea procedurilor de modificare a regulamentelor, a celui comun şi a celor două Camere, şi racordarea lor împreună cu Statutul parlamentarilor la procedurile europene“, a adăugat Zgonea.

El a spus că va trimite şi o scrisoare în acest sens Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, iar săptămâna viitoare va purta discuţii şi cu secretarul general care vizitează România şi cu Parlamentul European pentru a trimite specialişti pe această zonă.

„Acum câţiva ani Parlamentul Euroepean a scris un cod de conduită care este un model pentru statele europene şi din care noi trebuie să ne inspirăm“, a spus Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite