Politică

articolul anterior articolul urmator

Zgonea: Un Parlament lipsit de credibilitate, ca şi o justiţie fără dinţi, înseamnă un stat pradă grupurilor de interese

6
28 May 2016 12:59:14
Autor: News.ro
Foto MEDIAFAX
Foto MEDIAFAX

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat, sâmbătă, în cadrul evenimentului Parlamentul Copiilor, că un Parlament lipsit de credibilitate, precum şi o justiţie înseamnă ”fără dinţi”, înseamnă un stat care nu funcţionează, care nu poate să aibă gijă de cetăţenii săi şi care este lăsat pradă unor grupuri de interese interne sau externe.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a condus simularea de şedinţă de plen la care au participat 131 de elevi din mai multe licee ale Capitalei.

”Trebuie să vă implicaţi mai mult în viaţa cetăţii, în viaţa societăţii. Din păcate,  trăim într-o societate în care observăm  că sunteţi foarte puţin utilizaţi de către societate. Cei mai mulţi nu sunteţi luaţi în seamă, nu contează ce opinie aveţi”, a spus Zgonea, în faţa elevilor.

Valeriu Zgonea s-a lansat şi într-o critică la adresa actualei clase politice. ”Mulţi dintre oamenii politici de astăzi sunt campioni la ascunderea lucrurilor sub preş, la plasarea responsabilităţii”, a arătat Zgonea, precizând că, astfel, se pierde foarte multă energie, consumată în umilirea şi jignirea adversarilor.

”Ne place să demonizăm şi să îi compromitem pe cei pe care îi considerăm aşa-zişi adversari politici”, a mai spus Zgonea.

”Şubrezirea încrederii în instituţiile fundamentale ale statului nostru, fie că vorbim de cele care aplică legea, fie de cele care îi reprezintă pe cetăţeni se traduce prin mai puţină democraţie şi sunt paşi şi cărămizi puse într-o fundaţie care ne duce către o autocraţie ca statele care sunt în apropierea noastră şi care vă face să pierdeţi din ce în ce mai multă încredere că această societate poate să fie una în care să vă împliniţi”, a arăta preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a deplâns faptul o parte a politicienilor nu renunţă la poziţiile lor, deşi societatea nu-i mai doreşte.”Mulţi din politicieni nu înţeleg nu înţeleg semnele, nici atunci când sunt transmise de instituţii fundamentale ale statului român, şi care le transmit, sub o formă sau alta, că este timp să facă un pas în lateral, că societatea aşteaptă altceva de la cei care îşi asumă responsabilitatea de a conduce”, a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, ”un Parlament lipsit de credibilitate ca şi o justiţie fără dinţi înseamnă, în definitiv, ca şi o economie care nu funcţionează, un stat foarte slab, un stat care nu poate să aibă gijă de cetăţenii săi şi care este lăsat pradă unor grupuri de interese interne sau externe”.  

”De aceea eu cred că tinerii să fie implicaţi în realitatea politică şi să îi trageţi la răspundere pe politicieni (...) pe Facebook, pe Instagram, prin discuţiile cu părinţii. Vă rog să nu îi criticaţi o dată la patru ani, ci să fiţi activi în fiecare zi, zi de zi”, a menţionat Zgonea.

”Nu fii egoişti, nu fiţi ca mulţi dintre cei pe care îi vedeţi la TV  şi care încearcă să capete capital pentru ei şi grupurile lor”, a conchis Zgonea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Minel Popescu
28.05.2016, 13:38:41

Asa este,e perfect adevarat,dar ce trebuie facut ca lucrurile sa se schimbe?Trebuie ca populatia sa se evolte impotriva hotilor care prin tot felul de manevre au ajuns sa conduca tara..

0 (2 voturi)
Stefanescu Marian
28.05.2016, 14:05:16

Mare filozof este zgongoiul de Zgonea!Dar are dreptate.D'aia l-au exclus mafioții din PSD.

+1 (1 vot)
m lupascu
28.05.2016, 14:19:49

- parlament ilegitim 582/300 - tirania parlamentului versus suveranitatea poporului

+1 (1 vot)
Ghe Stoian
28.05.2016, 14:59:23

Rade ciob de oala sparta ! Halal zgonici !

+1 (1 vot)
Tăunu
28.05.2016, 19:30:10

Da muncitorul ăsta frezor unde a fost când camera deputaţilor şi-a dat salarii sfidătoare şi pensii speciale neruşinate ? Atunci era bine !

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările