Politică

articolul anterior articolul urmator

Zile libere pentru părinţi când unităţile de învăţământ sunt închise. Dragu: Am introdus un amendament. Nicio categorie de părinţi nu trebuie să fie discriminată

1
27 Oct 2021 18:54:39
Autor: Maria Dinu
Anca Dragu FOTO Facebook
Anca Dragu FOTO Facebook

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege care vizează OUG privind acordarea de zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor de până la 12 ani pentru perioada în care unităţile de învăţământ sunt închise. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat că a fost introdus un amendament pentru ca nicio categorie de părinţi să nu fie discriminată.

Senatul a adoptat cu 128 de voturi ”pentru” şi o abţinere proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.

În acest context, preşedinta Senatului Anca Dragu a explicat pe Facebook că „acest OUG, însă, în forma sa iniţială, excludea categorii importante de părinţi, respectiv cei care, prin lege, sunt scutiţi de la plata impozitului pe salariu. Dar acest lucru nu înseamnă că părinţii excluşi iniţial nu se află în aceeaşi situaţie atunci când copiii lor sunt nevoiţi să rămână acasă pentru şcoala online. Prin urmare, am introdus un amendament prin care şi părinţii cu dizabilităţi, cei care lucrează în domeniul construcţiilor, sectorul IT şi cercetătorii să poată beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor”.   

Preşedintele Senatului a mai argumentat că ”nicio categorie de părinţi nu trebuie să fie discriminată”, iar „la rândul lor, copiii au nevoie de grija şi protecţia părinţilor lor, indiferent de meseriile acestora”, a mai transmis Anca Dragu.  

Proiectul adoptat de Senat urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este for decizional.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 03:18:26

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările