Zoltan Puskas, judecător CCR, a refuzat să facă declaraţii în legătură cu decizia privind referendumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul CCR - Valentin Zoltan Puskas
Judecătorul CCR - Valentin Zoltan Puskas

Judecătorul CCR Zoltan Puskas a declarat astăzi, la ieşirea de la şedinţa plenului Curţii, că nu face nicio declaraţie în legătură cu decizia privind referendumul şi nici cu privire la ameninţările primite de colegii săi.

„Ceea ce am crezut că trebuie luat în considerare...mi-am exprimat părerea în plen“, a declarat judecătorul Puskas care, alături de alţi cinci judecători, a votat pentru invalidarea referendumului şi deci pentru întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.

El a refuzat să comenteze declaraţiile judecătorilor care au declarat presei că s-au făcut presiuni asupra lor. „Nu comentez nicio declaraţie a niciunui judecător. E tot o problemă a dânşilor“, a mai afirmat Puskas.

Întrebat dacă a simţit vreo presiune în perioada aceasta, el a răspuns negativ: „Din fericire, eu nu. Nu m-a ameninţat nimeni“.

Cu privire la ţipeţele care se auzeau în timpul şedinţei plenului Curţii, Puskas a răspuns că nu au existat niciun fel de ţipete.

Astăzi a avut loc şedinţa Curţii Constituţionale în care a fost citită hotărârea adoptată, marţi, privind referendumul din 29 iulie. Hotărârea va fi trimisă Parlamentului, care urmează să se întrunească pentru citirea acesteia, după care decizia va fi publicată în Monitorul Oficial. Zoltan Puskas este propunerea UDMR pentru CCR.

Astăzi dimineaţă, înaintea începerii şedinţei, trei judecătorii ai Curţii, Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru şi Ion Predescu, au sosit la sediul CCR cu o stare vizibilă de nervozitate. Judecătoarea Cojocaru era nervoasă pe realizatorul TV Mihai Gâdea căruia i-a transmis o scrisoare. La rândul său, Ion Ion Predescu a precizat, printre altele, că nu recunoaşte faptul că, ieri, a declarat că Aspazia Cojocaru este cea care a votat împotriva validării referendumului: „Nu am spus aşa ceva textual“.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, noi am confirmat datele de la BEC

Ion Predescu, judecător CCR: Referendumul trebuia validat. Aşa am şi votat

Aspazia Cojocaru despre Mihai Gâdea: A făcut în viaţa lui o profesie? A făcut ceva?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite