Societate

articolul anterior articolul urmator

153 de români care lucrează la ferma din Germania unde s-au confirmat cazuri de COVID-19 şi care vor să revină în ţară, repatriaţi cu o cursă aeriană tip charter

0
7 Aug 2020 21:37:25
Autor: News.ro
Foto Mediafax (Arhiva)
Foto Mediafax (Arhiva)

Un număr de 153 de cetăţeni români care lucrează la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, unde s-au confirmat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, şi care doresc să revină în ţară sunt repatriaţi, vineri, cu o cursă aeriană tip charter, pe cheltuiala autorităţilor germane, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În continuarea informaţiilor comunicate în data de 5 august a.c. cu privire la testarea pozitivă pentru COVID-19 a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Consulatului General al României la München, autorităţile bavareze au iniţiat o procedură de repatriere voluntară a cetăţenilor români care deţin trei teste negative succesive pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum şi a celor care iniţial au fost testaţi pozitiv şi care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană”, a anunţat MAE.
 
Astfel, MAE a precizat că 153 de cetăţeni români, respectiv 137 dintre cei care deţin trei teste negative şi 16 dintre cei care au fost confirmaţi iniţial pozitiv şi au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în România, sunt repatriaţi, vineri, cu o cursă aeriană tip charter, costurile fiind suportate de către autorităţile germane.
 
”MAE precizează că un reprezentant al Consulatului General al României la München s-a deplasat la ferma în cauză pentru a acorda asistenţă consulară, precum şi pentru a asigura sprijin în relaţia cu autorităţile bavareze. De asemenea, reprezentantul oficiului consular s-a deplasat şi la aeroport pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunii de repatriere”, a completat MAE.
 
Totodată, la acea fermă se mai află 55 de cetăţeni români care au fost testaţi negativ, precum şi 131 dintre cei care au fost iniţial testaţi pozitiv şi care şi-au încheiat perioada de izolare. MAE precizează că reprezentanţii oficiului consular menţin legătura cu autorităţile bavareze competente în vederea identificării unor noi variante de transport către România, dacă persoanele în cauză vor dori repatrierea. 
 
Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu lucrătorii români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 
 
MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii