Societate

articolul anterior articolul urmator

19 muncitori din India, internaţi cu COVID-19 în spitalele bucureştene „Matei Balş“ şi „Victor Babeş“. Muncitorii sunt angajaţi ai unor firme din Ilfov

6
1 May 2021 19:35:11
Autor: Dan Anghel
Foto EPA EFE (arhivă)
Foto EPA EFE (arhivă)

19 muncitori din India sunt internaţi în prezent la spitalele bucureştene „Matei Balş“ şi „Victor Babeş“, după ce au fost depistaţi pozitiv cu infecţia cu SARS-CoV-2, au declarat pentru Adevărul surse din DSP Bucureşti.

Unul dintre muncitorii indieni a ajuns în România pe 15 aprilie, a fost testat cu test rapid pe 20 aprilie şi a fost izolat cu alţi nouă muncitori indieni, de asemenea pozitivi la COVID-19. Izolarea a fost dispusă de angajatorul român, o firmă din Ilfov. Muncitorii au fost cazaţi în apartamente din Popeşti Leordeni.

Două firme din Ilfov au angajaţi din India. Una are 26 de muncitori veniţi în România în 2020, iar o altă firmă are 9 muncitori, care au sosit în ţară luna trecută, când India nu era pe lista ţărilor cu interdicţie de călătorie.

Muncitorii au prezentat teste PCR negative la sosire. Angajatorul ar avea ca regulă carantinarea pentru cinci zile a muncitorilor la sosire şi testarea ulterioară.

Muncitorii sosiţi luna trecută se aflau în izolare, după ce testele rapide folosite au indicat că ar fi infectaţi cu SARS-CoV-2. După ce unul dintre muncitori s-a simţit rău şi a fost chemată salvarea, medicii au decis sa-i interneze pe toţi când au aflat că sunt veniţi din India.

Medicii au recoltat probe care urmează a fi analizate, iar DSP va demara duminică ancheta epidemiologică inclusiv la adresele apartamentelor din Popeşti Leordeni unde au fost cazaţi muncitorii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

crîşmăriţa rîşniţă
1.05.2021, 20:31:06

În solidaritate umană șî muncitoriască le urăm fraților noștri de sînge muncitori indieni, însănătoșire grabnică!!! De aseminia trimit cele mai bune urări tuturor muncitorilor internaționali cît șî foștilor miei colegi de la școala ghenerală nr. 122 din Capitală cît și foștilor miei colegi de la liceul Zoia Kosmodemianskaia și a Școlii de Arte șî Meserii din Chitila! Trăiască șî înfloriască zîua de Întîi Mai, Paștele Muncitorește!!!

+2 (6 voturi)
Regina Transvaal
1.05.2021, 21:18:33

Presedintele Johannis si guvernul roman poarta responsabilitatea pt.incurajarea imigratiei ilegale si aducerea de populatii barbare din rase inferioare pt.a ocupa locurile de munca ale romanilor.Hindusii trebuie sa munceasca in India,ei n-au ce cauta in Europa sau Ro.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
1.05.2021, 23:01:55

Comentariu considerat abuziv.

Stan Patitu
1.05.2021, 23:30:31

Ai dreptate, dar asta e mersul lucrurilor; toti vor produse ieftine si profit mare; de aici aberatia productiei de absolut orice in China si importul de "sclavi". Cetateanul european inclusiv cel roman vrea munca de birou, eventual de acasa si electronice ieftine cu ecran mare; degeaba ii explici ca in ritmul asta se duce totul de rapa in cativa zeci de ani; pana nu va simti pe pielea lui nu va crede.

-2 (6 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
2.05.2021, 00:04:03

Sa speram ca muncitorii indienii, infectați cu aceasta varianta a Covid 19, nu au infectat alte persoane din Romania. Sanatate.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările