Societate

articolul anterior articolul urmator

20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide, descoperite de inspectorii sanitar-veterinari

0
16 Apr 2018 14:05:50
Autor: Claudia Spridon
Inspectorii sanitar veterinari au descoperit dovlecei contaminaţi cu rezidurii de pesticide
Inspectorii sanitar veterinari au descoperit dovlecei contaminaţi cu rezidurii de pesticide

Inspectorii sanitar veterinari au descoperit 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide. Dovleceii proveneau din Turcia, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA).

Potrivit sursei citate, s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M astfel că nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.
 
ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.
 
„Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M”, anunţă ANSVSA. 
 
Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).
 
Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările