Societate

articolul anterior articolul urmator

21 de persoane au fost rănite în cele două explozii de la Sighet. 17 oameni au fost spitalizaţi în stare gravă.Un bărbat, în pericol de moarte UPDATE

0
19 Feb 2012 10:10:00
Autor: adevarul
Patru tineri au fost grav răniți în urma exploziei (foto:arhivă)
Patru tineri au fost grav răniți în urma exploziei (foto:arhivă)

Şapte tineri au fost răniți în urma unei explozii care s-a produs într-un club din Sighetu Marmației. Şase tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, au fost rănite în urma exploziei.

UPDATE ora 19.10

Viceprimarul din Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, spune că exploziile din imobilul unde funcţiona un club s-ar fi putut produce din cauza unei scurgeri de gaze de la magistrala din stradă, după ce o bucată de conductă, la o îmbinare, s-ar fi fisurat, iar gazele s-ar fi infiltrat pe sub pământ.

"S-ar părea că explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze din stradă, de la conducta de unde erau făcute branşamentele de gaze la clădire, iar o bucată de ţeavă la o îmbinare s-a fisurat şi pe acolo s-a scurs gazul", a afirmat viceprimarul Ovidiu Nemeş.

UPDATE ora 18.40

Şeful Poliţiei Române: „Nu se face cercetarea la faţa locului până nu avem certitudinea că nu mai e risc"
Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a declarat, duminică seară, că nu se va intra în spaţiul unde au avut loc exploziile la Sighetul Marmaţiei până nu există certitudinea că nu mai există vreun risc, echipele de criminalişti şi specialişti în gaze fiind pregătite pentru investigaţii. Citeşte aici detalii!

UPDATE ora 18.25

Şanse minime de supravieţuire pentru unul dintre pompierii răniţi în explozia de la Sighet
Unul dintre pompierii răniţi în a doua explozie se zbate între viaţă şi moarte, având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, potrivit unui reprezentant al Spitalului de Arşi din Capitală. Citeşte aici detalii!

UPDATE ora 17.30

Nouă pacienţi, dintre care trei cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, au fost aduşi, duminică seară, de la Baia Mare la Bucureşti cu un avion militar, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

"Am adus nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corporală, iar restul cu arsuri pe 20 -35 la sută din corp, dar care au afectate şi mâinile, ceea ce implică tratament la un centru de specialitate. Zborul (n.r. - de la Baia mare la Bucureşti) a decurs foarte bine. Trei ministere au lucrat împreună extrem de bine, sincronizat, pentru aceste două misiuni (n.r. cea de duminică dimineaţă şi cea actuală), şi anume Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, toate prin structurile din sistem. Cei de la Serviciul de Ambulanţă din Maramureş au făcut o treabă chiar foarte bună. A avut loc un incident tragic, dar s-a reacţionat la un nivel normal", a spus Arafat.

Potrivit oficialului, cinci dintre cei nouă pacienţi au fost aduşi la Spitalul de Arşi, iar ceilalţi patru la Spitalul Floreasca, la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

UPDATE ora 16.08

Aeronava care are la bord nouă victime ale celei de-a doua explozii care a avut loc, duminică dimineaţă, la Sighetu Marmaţiei, a aterizat la Bucureşti.

UPDATE ora 15.00

Nouă dintre cele 10 victime ale celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei se află deja în aeronava militară care urmează să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, pentru a fi transportate la Spitalul de Arşi din Capitală.

Din ultimele informaţii reiese că angajaţii Berg Sistem Gaz au intrat, înainte de producerea celei de-a doua deflagraţii, în clădire cu detectoare de gaz. „În momentul în care detectorul a semnalat prezenţa gazelor, s-a produs explozia“, a explicat prefectul de Maramureş, Sandu Pocol.

UPDATE ora 14.30

Regulă elementară încălcată la a doua explozie: nu au fost oprite gazul şi electricitatea
Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat că primele date în cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei arată că ar fi fost încălcată o regulă elementară, şi anume nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire. Citeşte detalii aici!

UPDATE ora 14.14

O echipă de specialişti de la Târgu-Mureş va ajunge la Sighetu Marmaţiei
O echipă de specialişti de la Târgu-Mureş este aşteptată să sosească la Sighetu Marmaţiei pentru a se alătura echipei constituite pe plan local care urmează să cerceteze cauzele producerii celor două explozii în clubul Euphobia. Citeşte aici detalii!

UPDATE ora 14.04


Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internaţional Baia Mare, pentru a prelua victimele celei de-a doua explozii şi a le transporta la Spitalul de Arşi din Capitală. Primii pacienţi au fost deja urcaţi în aeronava militară.

Unul dintre jandarmii care se află la faţa locului a declarat că alimentarea cu gaz a clădirii în care au avut loc cele două explozii nu a fost nici acum oprită!

UPDATE  ora 13.13

Potrivit medicilor de la Spitalul de Arşi din Capitală, cinci din cele şase tinere rănite în prima explozie sunt în stare gravă, dar stabilă, având arsuri pe 30 - 60 din suprafaţa corporală, cel mai grav, de altfel, în stare critică şi cu şanse puţine de supravieţuire, fiind bărbatul din Abrud, judeţul Alba, adus cu acelaşi avion militar în urma altei explozii produse sâmbătă seară într-un bloc din oraşul respectiv.

FOTO Cum arăta Club Euphobia din Sighet înainte de explozii

Printre răniţii celei de-a doua explozii se numără şi adjunctul şefului ISU Maramureş şi un cunoscut notar din oraş. Vezi aici mai multe detalii!

Şeful Poliţiei Române, aşteptat la Sighetu Marmaţiei pentru ancheta în exploziile de la club
Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a plecat duminică după-amiază la Sighetu Marmaţiei, însoţit de o echipă de experţi în protecţia muncii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a-l sprijini pe procurorul care anchetează cauzele producerii exploziilor din Club Euphobia. Citeşte aici mai multe detalii.

UPDATE ora 13.10

Victimele celei de-a doua explozii sunt, în acest moment, transportate de la Spitalul de Urgenţă Baia Mare spre Aeroportul Baia Mare, de unde vor fi preluate de aeronava MApN.

UPDATE ora 12.55

Aeronava militară pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Militare a plecat în cea de-a doua cursă înspre Baia Mare. Nouă victime ale celei de-a doua explozii de la SIghetu Marmaţiei vor fi transportate la Spitalul de Arşi din Bucureşti. La Sighetu Marmaţiei urmează să sosească şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

UPDATE ora 12.12 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, alimentarea cu gaz a clădirii în care au avut loc cele două explozii a fost întreruptă, pentru a evita producerea unei noi deflagraţii. Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat că zona a fost securizată. „Acum, nimeni nu mai poate trece pe acolo, pentru ca cei abilitaţi să poată face cercetări. Din cele 10 victime ale celei de-a doua explozii, nouă au fost transportate la Baia Mare“, a spus Godja.

UPDATE ora 12.10

În cea de-a doua explozie a fost rănit şi directorul companiei de gaze BERG SISTEM GAZ, care se află în stare gravă.

UPDATE ora 12.05

Vasile Ştefanca, managerul spitalului din Sighetu Marmaţiei, unde au fost transportate cele zece persoane rănite în a doua explozie produsă în imobilul din Sighetu Marmaţiei, a declarat că victimele au arsuri de gradele 1, 2 sau 3, între 15 şi 40 - 50 la sută din suprafaţa corporală.

"Acum organizăm transportul lor la Baia Mare. Au venit cel puţin 25 de medici din spitale pentru a organiza transportul victimelor la Baia Mare. Niciunul dintre răniţi nu este în stare critică, iar la ora actuală toţi au fost stabilizaţi. Doar unul dintre pacienţi are o plagă tăiată şi o arsură minoră de gradul 1, şi acest pacient va fi ţinut în continuare la noi, ceilalţi având arsuri de gradele 1,2 şi 3. NU există niciun pacient cu arsuri de gradul 4", a spus Vasile Ştefanca, citat de Mediafax.

UPDATE ora 12.00

Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a anunţat că doi pacienţi răniţi mai uşor în cea de-a doua explozie vor primi îngrijiri medicale la Spitalul orăşenesc Sighetu Marmaţiei, iar în funcţie de evoluţia stării de sănătate ar putea fi transportaţi cu acelaşi elicopter la un spital regional din Târgu Mureş sau Cluj.

UPDATE ora 11.40

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat că unul din cei trei poliţişti răniţi în explozia de duminică de la Sighet este în stare gravă.

Potrivit oficialului, la locul deflagraţiei se afla adjunctul Poliţiei Sighet şi doi criminalişti care făceau cercetarea la faţa locului după prima explozie, produsă sâmbătă noaptea în urma unei acumulări de gaze.

UPDATE ora 11.05

Opt victime ale celei de-a doua explozii vor fi aduse, în prima fază, la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare. Două persoane au fost preluate de elicopter. Se pare că patru dintre victime se află în stare foarte gravă.

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, medicul Raed Arafat, a confirmat pentru „Adevărul“ că în aceste momente este pregătit avionul pentru a efectua un nou zbor Bucureşti - Baia Mare, pentru a transporta victimele celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei la Spitalul de Arşi din Bucureşti. „Avem aprobare, pregătim avionul şi plecăm din nou la Baia Mare. Avem locuri pregătite pentru pacienţi, iar aeronava permite transportul a 10 pacienţi“, a spus Raed Arafat.

„Am reuşit să stabilizăm starea victimelor. Acestea prezintă situaţii diferite, patru dintre ei au fost foarte grav rănite, iar celelalte prezintă răni mai uşoare. Opt persoane vor fi duse la Baia Mare şi cel mai probabil pe urmă la Bucureşti. Oricum, victimele vor fi monitorizate non-stop, pentru că starea lor poate să degenereze de la un minut la altul", a spus Vasile Ştefanca, managerul general al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Se pare că una dintre victimele primei explozii care a avut loc, sâmbătă noaptea, la clubul din Sighetu Marmaţiei, se afla acolo împreună cu mai mulţi tineri pentru a-şi sărbători ziua de naştere.

UPDATE ora 10.55

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat că este posibil să solicite încă o dată avionul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale, pentru a transporta noile victime, aflate în stare gravă, la Spitalul de Arşi din Capitală. „Acum am ajuns la spital. Este posibil ca şi noile victime să fie transportate la Bucureşti“, a spus Băbuţ. Victimele celei de-a doua explozii sunt poliţişti, pompieri, precum şi angajaţi ai firmei de gaz.

UPDATE ora 10.16

O nouă explozie a avut loc în acelaşi local din Sighetu Marmaţiei, în jurul orei 10.00. Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat că au fost rănite alte 10 persoane. Victimele se aflau la faţa locului pentru a cerceta cauzele care au dus la explozia de sâmbătă noapte. Au pornit spre Sighetu Marmaţiei alte nouă ambulanţe din Baia Mare şi Vişeu de Sus.

UPDATE ora 10.13

Primele patru victime ale exploziei din Sighetu Marmaţiei au ajuns la Spitalul de Arşi din Capitală. Este vorba de patru fete aflate în stare gravă, care vor fi duse direct în sala de operaţii.

UPDATE ora 9.50

Comandorul Ion Stănciulescu, cel care a pilotat aeronava cu care au fost transportate cele şase tinere cu arsuri grave de la Baia Mare la Bucureşti, a explicat că starea pacienţilor este stabilă. „Din câte ne-a informat domnul subsecretar de stat, Raed Arafat, starea celor şase tinere este stabilă în acest moment. Cu acelaşi transport, am adus un pacient ars de la Târgu-Mureş şi alţi şase pacienţi de la Baia Mare", a declarat comandorul Ion Stănciulescu. Potrivit acestuia, presiunea din interiorul aeronavei nu a pus în niciun fel în pericol starea pacienţilor.CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE AZI NOAPTE


Cele şase tinere, victime ale exploziei care a avut loc, noaptea trecută, într-un club din Sighetu Marmaţiei, au suferit arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Tinerele au vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani.

Încă nu se cunosc cauzele exploziei


Incidentul de azi noapte din Sighet nu poate fi explicat până în acest moment. Potrivit autorităţilor, locale nimeni nu ştie din ce cauză a avut loc explozia. „Până la această oră nu se pot da explicaţii. Clubul nu era racordat la caz, iar din primele investigaţii rezultă că explozia a avut loc la o toaletă de la un etaj superior, unde s-ar fi acumulat o scurgere de gaze. În acest moment aşteptăm specialiştii să vină la faţa locului să vadă ce s-a întâmplat", a spus Eugenia Godja, primarului municipiului Sighetu Maramţiei.

Potrivit aceleiaşi surse, incidentul de la clubul Eufobia este unul dintre cele mai grave din ultimii ani. „De mult nu ne-am mai lovit de o astfel de situaţie. Vicitmele au fost transportate de urgenţă la spital, iar şase fete, cinci din Sighet şi una din localitatea Bogdan Vodă, sunt în stare gravă. Acestea au fost duse la Baia Mare şi de acolo la Bucureşti la spitalul Arşi", a adăugat Godja.

UPDATE 9.35

Elicopterul cu victimele exploziei a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Subsecretarul de stat Raed Arafat a însoţit răniţii pe parcursul zborului. De la Otopeni, victimele vor fi duse cu ambulanţele către Spitalul de Arşi din Capitală. O parte dintre fetele rănite au arsuri pe cea mai mare parte a corpului.

UPDATE 9.00 Cei şapte răniţi vor fi aduşi de la Târgu Mureş şi Baia Mare în Capitală cu o aeronavă militară C-27J Spartan

Ministrul apărarii naţionale, Gabriel Oprea a aprobat efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a şapte persoane rănite, informează un comunicat al Biroului de Presă al MApN.

Cei şapte pacienţi, un bărbat şi şase femei care au suferit arsuri grave în urma unor explozii produse în localităţile Abrud şi Sighetu-Marmaţiei, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

UPDATE 07.30

Aeronava militară care va transporta cele şase fete, aflate în stare gravă, va decola de pe aeroportul din Baia Mare la ora 08.10. Avionul va ateriza pe aeroportul Băneasa din Capitală, potrivit informaţiilor furnizate de postul de ştiri România TV. În aeronavă se află şi subsecretarul de stat Raed Arafat.

Clubul a fost sigilat de către poliţiştii din Sighetu Marmaţiei. Membrii ai ISU Maramureş se vor întruni în această dimineaţă, la ora 08.00, pentru a discuta despre deflagraţia produsă azi-noapte.

UPDATE 06.00

Şase dintre cei şapte răniţi vor fi transportaţi în cursul acestei dimineţi la Bucureşti, cu ajutorul unei aeronave militare. Aceştia vor fi duşi la Spitalul de Arşi. Cele şase fete au suferit arsuri de gradul I, II şi III. Un singur rănit a rămas internat la spitalul din Sighetu Marmaţiei.

Clubul se află la subsolul unei clădiri şi nu era racordat la reţeaua de gaze. Administratorul localului a declarat că încălzirea spaţiului se făcea cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat. De aceea, acesta nu-şi poate explica acumularea de gaze care a dus la producerea exploziei.

În momentul producerii deflagraţiei, în club se aflau aproximativ 120 de tineri.

Ipoteza avansată de poliţişti este că deflagrația s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, însă nu la club unde s-a produs explozia, ci la o casă din apropiere. Potrivit anchetatorilor, mai mulți tineri ar fi fumat în toaleta clubului, acolo unde s-a produs deflagrația.

Cei patru răniți vor fi transportați de la spitalul din Sighetu Marmației la cel din Baia Mare, informează postul de știri Antena 3. Ceilalți trei tineri vor rămâne sub supraveghere la spitalul din Sighetu Marmației.

Polițiștii au declarat că vor aștepta până mâine dimineață, pentru a vedea la lumina zilei locul exact unde s-a produs deflagrația.

Vom reveni cu amănunte.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările