Coronavirus în România. 23 de aparate de testare ale ANSVSA, puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analizarea testelor se realizează cu aparate Real Time PCR FOTO Inquam Photos / George Călin
Analizarea testelor se realizează cu aparate Real Time PCR FOTO Inquam Photos / George Călin

Autoritatea Sanitar – Veterinară (ANSVSA) va pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii cele 23 de aparate de testare Real Time PCR care pot fi folosite pentru depistarea coronavirusului, în urma unui protocol semnat în urmă cu două săptămâni, a declarat pentru G4Media.ro preşedintele autorităţii, Robert Chioveanu.

Aceste aparate sunt folosite acum pentru depistarea pestei porcine africane şi vor putea fi utilizate pentru depistarea coronavirusului, dar e nevoie de achiziţionarea de kituri speciale şi de operatori specializaţi, a mai declarat Chioveanu pentru G4Media.ro.

De unde pot veni aceşti operatori specializaţi? Deja specialişti din ANSVSA, din Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti, au participat la traininguri organizate de specialişti de la Spitalul Matei Balş pentru ca ”metoda de lucru să fie validă, în condiţii normale, pe un protocol de lucru, se lucrează în condiţii de biosecuritate”, a declarat Chioveanu.

Reamintim că, premierul Ludovic Orban a declarat duminică într-o conferinţă de presă că guvernul aşteaptă la începutul săptămânii viitoare achiziţionarea a cel puţin 20 de aparate noi, cu câte 1.000 de kituri pentru analize în fiecare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite